Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Christmas (8.ročník)

2 24th December –Christmas Eve (eve – předvečer) U nás Štědrý den a v Anglii vlastně Předvečer Vánoc. Dárky se však v tento den nerozdávají. Jde spíše o klidný podvečer, kdy trávíte čas s přáteli.

3 25th December – Christmas Day U nás 1. svátek vánoční, ale v Anglii je až v tento den Štědrý den. Dárky se rozdávají až tento den ráno.

4 Náš 2. svátek vánoční. Boxing nevzniklo od sportu box, ale od krabičky, což je také 'box' (konkrétně Christmas box). Je to tedy 'Krabičkový den'. V krabičkách se dříve dávaly v den po Vánocích dárky chudým lidem. 26th December – Boxing Day Boxing Day se neslaví v USA, pouze ve Velké Británii a jejích bývalých koloniích (the Commonwealth).

5 U nás Silvestr v anglickém kalendáři nanajdete. (Sylvester je pouze anglické křestní jméno.) Poslední den v roce je označen Předvečer Nového Roku. 31st December – New Year's Eve

6 Nový rok je snad to jediné, co mají naše kalendáře společné. Jde o Novoroční den. 1st January – New Year's Day

7 Christmas dinner A typical Christmas dinner huge roasted turkey a lot of vegetables (potatoes, turnips, cauliflower and broccoli) the choice of gravy, or mint or cranberry sauce. dessert - the Christmas pudding (It is a sweet, you eat it hot, with a lot of sweet sauce - custard.)

8

9 24th December – 25th December – 26th December – 31st December – 1st January – Christmas Eve Christmas Day Boxing Day New Year's Eve New Year's Day

10 Christmas (8.ročník) Použitý software: držitel licence – ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional Zoner - České kliparty 1, 2, 3 Obrázky z internertu Internetové stránky: www.helpforenglish.czwww.helpforenglish.cz Autor: Linda Berková ZŠ J.J.Ryby v Rožmitále p.Tř. (www.zsrozmital.cz)www.zsrozmital.cz


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google