Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005."— Transkript prezentace:

1 STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005

2 Historie Štramberských koupelí.  V třicátých letech minulého století byly v prostoru léčivých pramenů na jižním okraji města vybudovány sluneční lázně se studenými a teplými koupelemi.

3 Zadání firmy REDITUS o.p.s.  Společnost REDITUS má zájem na využívání komplexu budov bývalé oční školy ve Štramberku.  Záměrem společnosti je vybudování Domova důchodců s osobní asistencí.  Základním předpokladem je zřízení cca 35 garsoniér a 10 apartmanů.  Zařízení zajistí kvalitní servis a obsluhu po celou dobu pobytu.

4 Zadání pro stavební konstrukce  Změna užívání areálu znamená vytvořit v celém areálu bezbariérové prostředí pro ubytované.  Dobré pracovní podmínky pro personál  Ekonomicky únosný provoz zařízení, při zachování hygienických a bezpečnostních zásad hromadného ubytování.  Stavební objekty musí odpovídat současným požadavkům norem a energetickým předpisům.

5 Situace širších vztahů 01 02,03,04

6 Uživatelé areálu  Uživatelé –1966 OUNZ N.Jičín oční oddělení –1992 soukromá ordinace

7 Objekty umístěné uvnitř areálu  01 Internát  02 Jídelna, kuchyň, učebny  03 Ordinace a byt domovníka  04 Kotelna a herna  05 Spojovací chodba  06 Garáže  07 Vodárna  08 Bazén  09 Oplocení  10 Komunikace  11 Parkové úpravy  12 Kanalizace s čistírnami

8 SO 01 - internát

9  Objekt sloužil pro ubytování a vyučování pacientů oční školy.  Podle dokumentace z roku 1974 byla při rekonstrukci vyměněna stropní konstrukce dispozice byla doplněna o stolní výtah a spojovací chodbu k objektu ordinací a jídelny.

10 Základní údaje o objektu 01

11 SO 01- internát stávající stav  Budova není užívána cca tři roky. Omezení údržby na minimum nemělo dobrý vliv na celkový stav objektu.  Konstrukce budovy je zachovalá s drobnými statickými poruchami. –Popraskaná schodišťová zeď –V 1.NP v místě napojení spojovací chodby závažnější porucha v důsledku rozdílu sedání obou staveb. Pravděpodobně dochází k změnám kvality základové spáry v souvislosti s jejím vysycháním. Tato domněnka je potvrzena ztrátou vody v blízkém prameni.  Okenní otvory jsou osazeny zdvojenými okny.Kvalita je odvislá od rozměru a zastaralé konstrukce.  Dveře jsou převážně dřevěné do ocelových zárubní. Životnost dveřních křídel brzy skončí.  Vstupní dveře potřebují generální údržbu nebo výměnu, neplní svou funkci.

12 SO 01- internát Technické zařízení budovy  Stávající technické zařízení donedávna sloužilo svému účelu  Původní ústřední vytápění z kotelny v suterénu bylo zajišťováno centrální kotelnou.  V roce 1974 byl v rámci rekonstrukce zřízen septik pro splaškové vody.

13 SO 01- internát -Povrchové úpravy  Vnitřní i venkovní omítky jsou v dobrém stavu Podlahy obytných místností jsou pokryty PVC v dobrém stavu. Některé podlahy jsou u vstupu do místnosti propadlé. V hygienických zařízeních je položena ne příliš kvalitní dlažba.

14 SO 01- internát Posouzení použitelnosti objektu  Po stránce dispozice je nutno řešit: –Pohyb imobilních osob – zřízení výtahu –Dispozice tříd nutno nahradit bytovými buňkami komplexním hygienickým zařízením pro dospělé obyvatele –Energetická kvalita konstrukce objektu neodpovídá současným normám. Je nutno vyměnit okna a zajistit větrání vnitřních prostor. –UT ze zastaralé plynové kotelny bude vhodné nahradit topným zdrojem umístěným přímo v místě spotřeby. Samostatnost objektu bude vhodná při etapové přestavbě celého areálu.

15 SO 01 Detaily exteriéru budovy

16 SO 01 Vstup a příchod od bazénu


Stáhnout ppt "STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005."

Podobné prezentace


Reklamy Google