Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY"— Transkript prezentace:

1

2 DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
PHISHING – PHARMING – SMS SPOOFING Mgr. Veronika Krejčí - Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. Univerzita Palackého v Olomouci - Centrum prevence rizikové virtuální komunikace

3 Phishing Phishing označuje manipulativní postupy, které
prostřednictvím zfalšovaných ů či www stránek přimějí majitele bankovního účtu vyzradit své přístupové údaje k účtu. Útočník pak může s bankovním účtem oběti nakládat stejně jako jeho majitel.

4 Phishingový útok na Českou spořitelnu

5 Jak se chránit Nesdělovat osobní údaje, hesla či kódy PIN formou u (Banky od klientů nikdy touto formou citlivé údaje nepožadují. Banky nikdy nezasílají nevyžádané -maily s odkazy na internetové adresy.).

6 SMS spoofing SMS Spoofing označuje zneužití internetu k odesílání falešných SMS zpráv. SMS Spoofing je v současnosti v ČR blokován všemi mobilními operátory, poslední výskyt byl zaznamenán v roce 2005.

7 SMS spoofing - ukázka

8 Jak se chránit Pozor na SMS odeslané z internetu (podpis na SMS
poslané z internetu se dá jednoduše zfalšovat, pokud se vám bude zdát obsah zprávy podezřelý, raději si jej znovu ověřte).

9 Děkujeme za pozornost! Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D.
Mgr. Veronika Krejčí Centrum prevence rizikové virtuální komunikace & projekt E-Bezpečí Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci


Stáhnout ppt "DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY"

Podobné prezentace


Reklamy Google