Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě."— Transkript prezentace:

1 B USINESS INTELLIGENCE

2 C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě. Aplikace, technologie pro sběr, uchování a analýzu dat. Cíl je poskytnout manažerům podklady pro rozhodování

3 Z DROJE DAT Provozní data (faktury, objednávky, …) Minulost (historické dokumenty, faktury, náklady…) Budoucnost (odhady, prognózy, …) Externí data (trh s akciemi, vývoj měnového kurzu…)

4 K ONTINGENČNÍ TABULKA Pivot tabel Sumarizace velkého objemu dat do jedné přehledné tabulky. Možnost dívat se na stejné informace různými pohledy. Podmínky: alespoň jeden sloupec má duplicitní hodnoty a alespoň jeden sloupec má numerické hodnoty.

5 M ICROSOFT D YNAMICS NAV Účtované prodejní faktury Sloupce: kód země, kód prodejce Vložit Tabulku a následně Kontingenční Tabulku

6 C O S TABULKOU ? Filtr – Kód země Sloupec – Kód prodejce Řádek – Zákazník název (vybereme sloupec, kde jsou duplicitní hodnoty) Hodnoty – Částka (vybereme sloupec, který má numerické hodnoty) Filtry a řazení, Top 10, Slicer, Obnovení tabulky, Součet změnit na Počet, Design, Graf, Hodnoty ukázat jako procenta.

7 Ú KOL 1 (O BJEDNAVKY. XLSX ) Manažer potřebuje: Sumu částky objednávek u jednotlivých obchodníků (seřadit od nejvyšší sumy po nejnižší). Filtrovat tabulku dle určité lokality. Nastavit top 3 obchodníky dle počtu objednávek. A vytvořit graf.

8 Ú KOL 2 (A UTA. XLSX ) Manažer potřebuje: Přehled o tom, jaké značky a barvy má nejvíce k dispozici. Ke značce připojit konkrétní model a filtrovat hodnoty dle města. Přidat kontingenční graf. Změnit design na jinou barvu.

9 S POJENÍ 2 TABULEK (2TAB.XLSX) Nastavení pásu karet: Pás karet – Soubor – Možnosti – Přizpůsobit pás karet Nová skupina Příkazy mimo pás karet - Průvodce kontingenční tabulkou. Podmínka pro spojení 2 a více tabulek: popisky sloupců stejné popisky řádků v prvním sloupci stejné. Průvodce k.t. - Analyzovat násobné oblasti sloučení.

10 P ŘEVOD TEXTOVÉHO SOUBORU (TEXT.TXT) Pás karet – Data – Z textu Importovat

11 E XCEL 2010/2013 Mini grafy Podmíněné formátování

12 POWER PIVOT / POWER VIEW Vizualizace dat. Auta.xlsx Power View – Mapa

13 APS M ARKETING


Stáhnout ppt "B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě."

Podobné prezentace


Reklamy Google