Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup."— Transkript prezentace:

1 Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, popis stromu, využití Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - jedle, šiška, jedlina, dřevo, šupiny Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 1,8 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

2 Jehličnaté stromy 2. část
Jedle bělokorá Vždyzelený jehličnan. Les s převahou jedlí se nazývá jedlina. 1.

3 Popis Jedle má hladkou šedohnědou borku.
Vrchol koruny je plochý. Větve skoro vodorovné. Kořen je krátký kůlovitý (nevyvrátí se tak lehce jako smrk). Jehlice ploché a tupé, vyrůstají ve dvou řadách okolo hladké větvičky bez hrbolků. Na spodní straně dva světlejší pruhy. 2. 3.

4 Šupiny se uvolňují jednotlivě už na stromě.
Šiška měří kolem 10 cm. Je podlouhlá a vzpřímená. Zpočátku je nazelenalá, později oranžová a ve zralosti bledě hnědá. Šupiny se uvolňují jednotlivě už na stromě. 5. 4.

5 Využití Zajímavosti Dřevo má měkké, využívá se ve stavebnictví.
Dožívá se až 400 let. Je citlivá na znečištěné podnebí. 6. 7. 8.

6 Příbuzné druhy Jedle kavkazská Jedle Veitchova Jedle líbezná
Jedle obrovská Jedle vznešená 9. Jedle korejská 10. Jedle kavkazská

7 Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.


Stáhnout ppt "Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup."

Podobné prezentace


Reklamy Google