Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anakondy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anakondy."— Transkript prezentace:

1 Anakondy

2 ANAKONDA VELKÁ Je to nejtěžší had na světě z čeledi hroznýšovitých.
Amazonští indiáni tohoto hada nazývali jako požírače lidí, to je sice jen pověra, ale je pravda, že když je tento had rozrušen, bez problému zaútočí i na člověka.

3 VLASTNOSTI Průměrně se dorůstá délky asi 6 metrů, ale může se dorůstat i 10 metrů. Jedny z největších anakond se dorůstaly až 11 metrů. Žije v amazonském pralese, Brazílii, Kolumbii, Peru, Jižní Americe … Přirozené prostředí jsou pro ni pralesy, bažiny a velmi pomalu tekoucí nebo stojaté vody. Průměrná hmotnost je okolo 250 kg.

4 CHOV V ZAJETÍ Anakondu můžeme vidět v ČR v 2 zoologických zahradách 1. ZOO Brno 2. ZOO Praha

5 ANAKONDA ŽLUTÁ Je menší než anakonda velká, ale je také stejně neohrožený had jako anakonda velká. Existují případy kdy ulovila člověka (většinou malé děti.

6 VLASTNOSTI Žije v podobných oblastech jako anakonda velká tj. Amazonský prales, Brazílie, Kolumbie, Peru … Její délka je zhruba od 2,5 m až do 5 m. I přes svou menší velikost a i když není jedovatá má tento had smrtící sevření.

7 Jejím domovem jsou převážně stojaté vody.
Na souši její pohyb není tak rychlí, ale ve vodě je rychlá a dokáže vyvinout obrovskou sílu. Loví živočichy, kteří žijí poblíž vody, občas se nakrmí i nějakým vodním ptákem.

8 ZÁVĚR Anakondy dokážou ulovit obrovskou kořist a mají obrovskou sílu, jsou tedy velice obávanými plazy v amazonii. Zdroje : eunectes-notaeus.html + obrázky google

9 Vytvořil Fratnišek Handl 1. L VOŠ a SPSE Božetěchova 3, Olomouc
VOŠ a SPSE Božetěchova 3, Olomouc


Stáhnout ppt "Anakondy."

Podobné prezentace


Reklamy Google