Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Náman? BOHATÝ PÁN, GENERÁL VOJSKA 2. Čím trpěl Náman? MALOMOCENSTVÍM 3. Kdo poradil Námanovi, jak se uzdravit?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Náman? BOHATÝ PÁN, GENERÁL VOJSKA 2. Čím trpěl Náman? MALOMOCENSTVÍM 3. Kdo poradil Námanovi, jak se uzdravit?"— Transkript prezentace:

1

2 Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Náman? BOHATÝ PÁN, GENERÁL VOJSKA 2. Čím trpěl Náman? MALOMOCENSTVÍM 3. Kdo poradil Námanovi, jak se uzdravit? SLUŽEBNÁ 4. Co měl Náman udělat, aby byl zdráv? SEDMKRÁT SE PONOŘIT DO ŘEKY JORDÁN 5. Proč si na Květnou neděli přinášíme do kostela palmu z kočiček? PŘIPOMÍNÁME SI SLAVNÝ VJEZD JEŽÍŠE DO JERUZALÉMA, LIDÉ HO VÍTALI JAKO KRÁLE A MÁVALI MU RATOLESTMI (PALMA Z KOČIČEK JE RATOLEST – KYTICE)

3 32. Hospodin se ukázal Izajášovi

4 Prorok Izaiáš má 30 let a modlí se v chrámě. Přihodila se mu podivuhodná věc. Vše kolem něho zmizelo a nic neviděl. Ani lidi. Viděl jen zvláštní světlo, ze kterého vycházela postava

5 Nad trůnem stáli andělé serafové s velkými křídly, kterými si si zakrývali obličej. Andělé serafové zpívali jeden přes druhého oslavný chvalozpěv: „Svatý, svatý, svatý je Pán Bůh zástupů. Plná jsou nebesa a zem tvojí slávy. Hosana na výsostech.“ Když to uviděl, zastyděl se, protože věděl, že je velmi hříšný.

6 Hospodin zavolal k sobě anděla a poručil mu, aby vzal kleštěmi z oltáře, na kterém hořel oheň, žhavý uhlík. Pak se přiblížil k Izaiášovi a dotkl se jeho úst se slovy: „Dotýkám se uhlíkem tvých úst. Znamená to, že jsou ti tvoje hříchy odpuštěny, už je nemáš.

7 Hospodin se Izaiáše ještě zeptal: „ Koho mám poslat k Izraelitům, aby znovu ve mně uvěřili a poslouchali mě?“ Izaiáš odpověděl: „Pošli mě, půjdu já. Ničeho se nebojím, vím, že budeš se mnou.“

8

9 Z truhly moudrosti krále Šalamouna

10 1. Kdo to byl Izaiáš? 2. Co se přihodilo Izaiášovi v chrámě? 3. Jaký úkol dostal Izaiáš od Hospodina? 4. Domácí úkol za 5 žetonů: Nakresli, jak si představuješ zpěv Svatý, svatý, svatý...., který zpíváš ty při mši sv. a zároveň i andělé v nebi? 5. Kolik nedělí má velikonoční doba?

11 1. Kdo to byl Izaiáš?

12 2. Co se přihodilo Izaiášovi v chrámě?

13 3. Jaký úkol dostal Izaiáš od Hospodina?

14 4. Domácí úkol za 5 žetonů: Nakresli, jak si představuješ zpěv Svatý, svatý, svatý...., který zpíváš ty při mši sv. a zároveň i andělé v nebi?

15 5. Kolik nedělí má velikonoční doba?

16 Římskokatolická farnost Hnojník duben 2015 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: Rodinná Bible. 3. české vydání. 9 Henrietta Street, London WC2E 8PS: A Dorling KIindersley Book, 1997. ISBN 80-7209-636-2.


Stáhnout ppt "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byl Náman? BOHATÝ PÁN, GENERÁL VOJSKA 2. Čím trpěl Náman? MALOMOCENSTVÍM 3. Kdo poradil Námanovi, jak se uzdravit?"

Podobné prezentace


Reklamy Google