Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům."— Transkript prezentace:

1 NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.

2 "Mami a tati, vracím se domů. Ale musím se vás něco zeptat. Je tu se mnou kamarád a já bych ho rád vzal s sebou k nám.

3 „Jistě“odpověděli rodiče „rádi ho uvidíme“. „Ale něco byste měli vědět“, pokračoval syn,“ můj kamarád byl těžce zraněn. Šlápl na minu a přišel o ruku a nohu.Nemá kam jinam jít a já bych byl rád, aby žil u nás."

4 „To je strašné, synu. Samozřejmě mu rádi pomůžeme najít bydlení."

5 "Ne, mami a tati. Chci aby ž il u nás.“ „Chlap č e,“ ř ekl otec, „ nevíš o co nás ž ádáš. N ě kdo s takovým handicapem by pro nás byl velkou p ř ít ěž í. Máme sv ů j styl ž ivota a nem ůž eš p ř ece č ekat, ž e jej kv ů li n ě mu jen tak opustíme. Prost ě p ř ij ď dom ů a na toho hocha zapome ň. Ur č it ě se o sebe doká ž e postarat sám."

6 Ihned poté syn zavěsil a už se rodičům neozval.O pár dní později jim zavolala policie ze San Francisca.

7 Jejich syn zemřel po pádu z mrakodrapu Policie to zhodnotila jako sebevraždu. Zdrcení rodiče okamžitě letěli do San Francisca, aby tělo svého syna identifikovali. Poznali ho, ale ke svému zděšení rovněž zjistili, že jejich syn měl jen jednu ruku a nohu.

8 Rodiče z tohoto příběhu jsou jako mnozí z nás. Je jednoduché milovat krásné a veselé lidi, ale nemáme rádi ty, kteří by nás mohli v něčem obtěžovat nebo nám bránili v našem pohodlí.

9 Rad ě ji se straníme t ě ch, kte ř í nejsou zdraví, krásní nebo chyt ř í..

10 Zkusme mít odvahu neodvracet se od těch, kteří naši pomoc potřebují, zkusme nezavírat oči před nedokonalostí. Vždyť nikdo z nás neví, kdy sám bude potřebovat pomoc druhých, nevíme, jestli na nás zítra nečeká nějaká „mina“ – třeba v podobě rychle jedoucího auta, zákeřné choroby…….

11 Nezapomínejme také na dar zvaný PŘÁTELSTVÍ. Protože praví přátelé nás mají rádi takové, jací jsme – i když nejsme dokonalí – nejkrásnější a nejchytřejší.

12 Opravdové p ř átelství je dar. Praví p ř átelé doká ž í rozesmát, povzbudit, naslouchají a otevírají nám svá srdce. Máš nyní dv ě mo ž nosti. 1.) Uka ž svým p ř átel ů m, ž e je máš rád…. Pošli jim tuto zprávu. A jestli ž e se ti tato zpráva vrátí zp ě t, pak si m ůž eš být jistý, ž e máš p ř átele. 2.) Neposílej nic….a tva ř se, ž e se tento p ř íb ě h nedotkl tvého srdce.


Stáhnout ppt "NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům."

Podobné prezentace


Reklamy Google