Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0052Číslo sady 19Číslo DUM 18 PředmětMatematika Tematický okruhMatematika 1. ročník Název materiáluMnožiny s absolutní hodnotou 1. část AutorIng. Miluše Nováková Datum tvorbylistopad 2013Ročník první Anotace Prezentace seznamuje studenty s množinami s absolutní hodnotou. Věnuje se řešení jednotlivých příkladů. Metodický pokyn Studenti se seznámí s řešením množin a poté samostatně řeší jednotlivé příklady.

2 Množiny s absolutní hodnotou 1. část

3 Geometrický význam absolutní hodnoty reálného čísla Absolutní hodnota reálného čísla je vzdálenost obrazu tohoto čísla od počátku na číselné ose. Pro každé platí:

4 Příklad Znázorněte na číselné ose a zapište danou množinu výčtem prvků nebo pomocí intervalů:

5 Postup řešení Číslo x patří do dané množiny právě tehdy, když vzdálenost jeho obrazu na číselné ose od počátku je: a)rovna 3 b)menší nebo rovna 3 c)větší než 3

6 Příklady k samostatnému řešení Znázorněte na číselné ose a zapište danou množinu výčtem prvků nebo pomocí intervalů:

7 Výsledky

8 Zdroje HUDCOVÁ, Milada a Libuše KUBIČÍKOVÁ. Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium. 2. vyd. Praha: Prometheus, c2000, 14. Učebnice pro střední školy (Prometheus). ISBN 8071963186


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google