Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

E MPATIE U ZVÍŘAT Monika Kolářová. E MPATIE = schopnost vcítit se do pocitů, jednání a do situace druhé osoby Pravděpodobně má neurofyziologický základ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "E MPATIE U ZVÍŘAT Monika Kolářová. E MPATIE = schopnost vcítit se do pocitů, jednání a do situace druhé osoby Pravděpodobně má neurofyziologický základ."— Transkript prezentace:

1 E MPATIE U ZVÍŘAT Monika Kolářová

2 E MPATIE = schopnost vcítit se do pocitů, jednání a do situace druhé osoby Pravděpodobně má neurofyziologický základ Rozvíjí se od nejútlejšího věku Emoční nákaza – cítíme emoce druhé osoby tak silně, že ji začneme cítit sami stejně jako druhý jedinec a sami potřebujeme utěšit Lidí si myslí, že empatie pramení z vysokého stupně kognitivních schopností a že ji zvířata nemají Kognitivní empatie X Vrozená empatie

3 E MPATIE U ZVÍŘAT Empatie byla dokázána u hlodavců, psů, opic, lidoopů, delfínů,… Perception – action design Vztah matka – potomek 3 typy – emocionální empatie – empatie shody – rozšířená empatie

4 O PICE Vysoký stupeň tolerance a ochoty pomoci Pomoc handicapovaným členům skupiny

5 L IDOOPI Mají všechny 3 typy empatie Útěcha je nejzákladnějším a nejčastějším projevem empatie


Stáhnout ppt "E MPATIE U ZVÍŘAT Monika Kolářová. E MPATIE = schopnost vcítit se do pocitů, jednání a do situace druhé osoby Pravděpodobně má neurofyziologický základ."

Podobné prezentace


Reklamy Google