Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména"— Transkript prezentace:

1 SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
vyvození učiva, procvičování Vlastní jména vyvození učiva, procvičování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Podstatná jména OSOB ZVÍŘAT VĚCÍ jsou názvy tatínek slon míč baletka
delfín kolo Podstatná jména jsou názvy OSOB, ZVÍŘAT a VĚCÍ. chlapec kachna letadlo Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 názvy OSOB modře, názvy ZVÍŘAT zeleně a názvy VĚCÍ červeně.
Vymaluj názvy OSOB modře, názvy ZVÍŘAT zeleně a názvy VĚCÍ červeně. kominík zajíc kobra světlo žirafa slepice lékař motýl Alenka maminka stůl babička zpěvačka netopýr sloni tele kopretina kapr louka kotě užovka mravenec aktovka děti tatínek teta loďka žába letadlo beránek orel kamarád vrabec velryba mléko Kliknutím myší se postupně slova zabarvují. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 V trávě kuňká Domy staví Na hrušni rostou V kleci chováme
Spoj nedokončené věty se správnými podstatnými jmény. V trávě kuňká Domy staví Na hrušni rostou V kleci chováme Po kolejích jezdí V peci se peče V rybníku plave Na střeše je Bratr mého tatínka je hrušky. rosnička. tramvaj. zedník. papouška. kapr. komín. strýc. chléb. Kliknutím myší se nedokončené věty se slovy spojí šipkou. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 jsou jména osob, zvířat, měst a vesnic ...
V L A S T N Í J M É N A ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ jsou jména osob, zvířat, měst a vesnic ... V Ě C Í Podstatná jména jsou názvy osob, zvířat a __________. V E L K Ý M Věta začíná __________ písmenem. P O D S T A T N Á __________ jména jsou názvy osob, zvířat a věcí. S O U H L Á S K Y Hlásky dělíme na samohlásky a __________. T Á Z A C Í Na konci věty __________ napíšeme otazník. P Í S M E N O __________ je napsaná hláska. V Y K Ř I Č N Í K Na konci věty rozkazovací napíšeme tečku nebo __________. Ž Š Č Ř C J Ď Ť Ň Kliknutím myší se postupně slova do křížovky doplňují. Měkké souhlásky jsou: __________ B F L M P S V Z Obojetné souhlásky jsou: __________. Á É Í Ý Ó Ú Dlouhé samohlásky jsou: __________. O T A Z N Í K Na konci věty tázací napíšeme __________. Z A Č Á T K U Na __________ věty píšeme velké písmeno. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 VLASTNÍ JMÉNA OSOBY ZVÍŘATA MĚSTA A VESNICE
píšeme s velkým písmenem na začátku OSOBY Petr, Terezka, Nováková, Vendulka, Michal ZVÍŘATA Alík, Micka, Azor, Líza, Pecička MĚSTA A VESNICE Praha, Kašava, Hradec Králové, Dolní Lhota STÁTY, ŘEKY, HORY, ULICE... Slovensko, Vltava, Sněžka, Masarykova Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Jirka Česká republika Alík Vltava Borek Maruška Petruška Morava Znojmo
Spojením roztřiď slova mezi osoby, zvířata, města a vesnice, státy a řeky. Jirka Česká republika Alík Vltava Borek Maruška Petruška Morava Znojmo Brno OSOBY ZVÍŘATA MĚSTA A VESNICE STÁTY ŘEKY Micka Kliknutím myší se slova spojí šipkou. Mourek Praha Nováková Kašava Líza Dřevnice Zlín Německo Janička Slovensko Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Použité obrázky: Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na SLON DELFÍN KACHNA BALETKA LETADLO CHLAPEC MÍČ KOLO TATÍNEK Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména"

Podobné prezentace


Reklamy Google