Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování.."— Transkript prezentace:

1 Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?

2 Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..  Částečné zkušenosti s internetem

3 Internet, tvorba www stránek Proč učit www stránky?  Nejrozsáhlejší síť  Nepřeberné množství informací  Z celého světa sledování jedné stránky  Nejaktuálnější novinky(sport, muzika, …)

4 Proč je učit tvorbu www stránek?  Nové poznání  Motivace  Základy programování

5 A co k tomu potřebujem.  Začátečníci (FrontPage,Dreamweaver..)  Lehce pokročilý(textové zvýrazňovače html kódu)  Pokročilý (klidně jen Poznámkový blok)

6 Jak a čím začít?  Vysvětlit obecné postupy a základy Soubory ukládat - název max 8 znaků přípona *.htm Stránky vytvářet ve svém adresáři Obrázky a zvuk atd. ukládat do stejného adresáře Pojmenovávat vše bez háčků a čárek Volit barvy příjemné na oči v html souborech

7 Seznámení se s www stránkou Úkol: Každý žák si najede na svou oblíbenou stránku.Kliknutím na záložku zobrazit zdrojový kód. Výsledek: Vysvětlení struktury stránky a tagů </…a koncových tagů..

8 Stránka obsahuje pouze text textové odkazy Úkol: Stejnou stránku uložte na disk.Soubor uložit jako.Vyberte váš adresář a uložte. K uloženému souboru vznikl adresář.Vymažte z něj jednu fotku(tu největší).Klikněte na soubor a zobrazte stránku. Co se stalo?

9 První praktický příklad. Napište postupně stromově vaše oblíbená auta,nebo herce.Příklad. Usa Ford Fiesta Další úkol navazuje: Po ukončení žáci budou vkládat viz předchozího příkladu pod ford několik fotek modelů ford a pod model fiesta pouze obrázek fiest.

10 Hypertextové odkazy  Vytvořte si svůj rozcestník vašich nejoblíbenějších stránek.  Povinné body. Nadpis (bude obsahovat Rozcestník s vaším jménem). Pod nadpisem odstavec zarovnaný na opačnou stranu než nadpis a bude obsahovat.Nejzákladnější info. o autorovi a zájmy. Pod každým odkazem.Krátká větička o daných stránkách Poslední odkaz bude směřovat na vaše stránky z předchozího příkladu.(budou uloženy na nějakém sdíleném disku ve škole)

11 Příklady  Seznamy  Tabulky  Vkládání objetků(flash,ActiveX,Java Applety)

12 Použitá literatura  KOVÁŘOVÁ, L. :Počítačová grafika na základní škole. Kralice na Hané: Computer media,s.r.o 2004 I. vydání, 120 s., ISBN 80- 86686-15-9 Plus několik dalších učebnic ve kterých nebyla rozebrána didaktika ani příklady tvorby www stránek


Stáhnout ppt "Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování.."

Podobné prezentace


Reklamy Google