Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště Sabinovo náměstí 16 360 09 Karlovy Vary Vladimíra V i n t e r o v á odborná učitelka uvádí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště Sabinovo náměstí 16 360 09 Karlovy Vary Vladimíra V i n t e r o v á odborná učitelka uvádí."— Transkript prezentace:

1

2 Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště Sabinovo náměstí 16 360 09 Karlovy Vary Vladimíra V i n t e r o v á odborná učitelka uvádí pro TP1 tuto výukovou prezentaci : II.Základy strojnictví 4Spojovací součásti a druhy spojů

3 4.1Základní rozdělení spojovacích součástí a druhy spojů Každý stroj má méně nebo více součástí; všechny součásti jsou různým způsobem spojovány. Strojní součásti, které mají spojovat, nazýváme spojovací součásti. Části, jež se mají spolu spojit, jsou spojované součásti. Spojovací součásti i spojované součásti spolu tvoří celek nazývaný spoj. Podle toho, jak a čím jsou jednotlivé součásti vzájemně spojované, rozlišujeme různé druhy spojů ( viz tabulka 10 na následující straně ).

4 Základní rozdělení spojovacích součástí a druhy spojů

5 Základní rozdělení spojovacích součástí a druhy spojů Rozebíratelné spoje. Spojované a spojovací součásti se při demontáži nepoškodí a můžeme je znovu použít. Jsou vhodné všude tam, kde je třeba strojní součásti často a rychle uvolnit, demontovat nebo nahradit opotřebené součásti novými, popř. tam, kde jde jen o dočasné spojení. Nerozebíratelné spoje. Spoj nelze rozebrat bez poškození spojovací součásti. Tyto spoje proto volíme jen pro trvalé spojení.

6

7


Stáhnout ppt "Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště Sabinovo náměstí 16 360 09 Karlovy Vary Vladimíra V i n t e r o v á odborná učitelka uvádí."

Podobné prezentace


Reklamy Google