Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hrajeme si s Flétničkou Výukový program 1. ročník uč. 1. st. ZŠ Eva Červinková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hrajeme si s Flétničkou Výukový program 1. ročník uč. 1. st. ZŠ Eva Červinková."— Transkript prezentace:

1

2 Hrajeme si s Flétničkou Výukový program 1. ročník uč. 1. st. ZŠ Eva Červinková

3 Flétnička je lesní víla, Ze stromu se narodila. Sluníčko ji zahřívalo, jarní deštík omýval, Samet mechu hebkost tónu do vínku jí věnoval.

4 Opakování První než se naučíme novou notičku, tak si zopakujeme, to co už umíme. Čím víc budeš trénovat, tím dřív se naučíš krásně hrát.

5 Opakování tónu H 1 Klikni Tady má své místečko

6 Opakování tónu A 1 Tady má své místečko Klikni

7 Zopakuj si známou písničku

8 Nový tón G1

9 G1 „Kdepak jsi ty, noto, byla?“ „V kapradí jsem zabloudila. Flétnička mě volá zpátky k DRUHÉ LINCE do pohádky.“

10 Tón G 1 - Gustík Nový tón, který se naučíme, se jmenuje G 1. My mu budeme říkat Gustík. Zahrajeme se tak, že k Autíčku přidáme ještě prsteníček levé ruky a přikryjeme třetí dírku. Nový tón, který se naučíme, se jmenuje G 1. My mu budeme říkat Gustík. Zahrajeme se tak, že k Autíčku přidáme ještě prsteníček levé ruky a přikryjeme třetí dírku. Klikni

11 Poslechni si a zahraj novou písničku

12 Mini Testík (vyber správnou odpověď) 1.Jakou novou písničku jsi se právě naučil ? a) Halí, dítě…b) Hou, hou …c) Halí, belí…Halí, dítě…Hou, hou …Halí, belí… 2.Na které notové lince leží notička G 1 ? a) 1.od spodub) 2. od spodu c) 3. od spodu1.od spodu2. od spodu 3. od spodu 3.Které tóny už znáš ? a) H 1, D 1, C 1 b) C 1, H 1, E 1 c) H 1, A 1, G 1 H 1, D 1, C 1C 1, H 1, E 1H 1, A 1, G 1

13 Gratuluji, výborně Gratuluji, výborně Testík máš za sebou a je na To je pro dnešek vše. Musím tě moc pochválit. Teď už vypni počítač a upaluj ven za kamarády.


Stáhnout ppt "Hrajeme si s Flétničkou Výukový program 1. ročník uč. 1. st. ZŠ Eva Červinková."

Podobné prezentace


Reklamy Google