Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Albert Weis Albert Weis. HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Albert Weis Albert Weis. HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec."— Transkript prezentace:

1 Albert Weis Albert Weis

2 HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec

3 KDE JE? Moravskoslezský kraj leží na severu Moravy a jeho hlavním městem je Opava. Co tu všechno najdeme? Spoustu zajímavých památek, stačí kliknout na další snímek.

4 PAMÁTKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE V Moravsko slezském kraji najdeme Opavu, Ostravu, Bruntál, Karvinou, Český těšín, Frýdek místek, Krnov, Havířov a plno dalších pěkných měst. V Hradci nad moravicí se můžete projít hezkým zámkem, v Opavě se nachází nejstarší muzeum v ČR. Vyrazit můžeme taky za lyžováním – na vrchol Praděd.

5 OPAVA - HLAVNÍ MĚSTO V Opavě je hodně sadů a parků: Dvořákovy sady, Smetanovy sady, Městské sady, Janáčkovy sady, Sady svobody, Křižíkovského sady, Sady U Muzea ad. Mezi zajímavé objekty patří Soví hrádek, Sobkův palác, památník Petra Bezruče, Boží koutek aj.

6 KAM NA DOVOLENOU? Pokud nemáte radi zahraniční zájezdy k moři a chcete se projít přírodou, tak neváhejte a vyzkoušejte třeba Raduň. Udržovaný, pěkný park se zámkem a rybníkem určitě potěší vaše oči. Vybrat si můžete z velkého množství penzionů a hotelů, ale Raduň je spíše na jednodenní výlet. Pobyt si ale můžete zařídit i v lázních, nebo wellness komplexech. Moravskoslezský kraj je druhou nejvýznamější oblastí u nás.

7 Horké prameny v Darkově, lázně Velké losiny, vhodné pro léčení revmatu, respiračních a neurologických nemocí. Chcete vyrazit na zámek? Pak je tady beethovenův Hradec nad Moravicí. V Kopřivnici lze navštívit technické muzeum, plné kočárů, starých vozů a strarožitností.

8 HUKVALDY - HRAD Chcete spíše na hrad? Zajeďte si na Hukvaldy. Tato kouzelná zřícenina leží na severovýchodě kraje a nešetří přírodou. Kliknutím zobrazíte obrázek.

9 FOTOGRAFIE

10 KONEC Autor: Albert Weis Zdroje: www.wikipedia.cz www.opava.cz www.seznam.cz www.moravskosleskykraj.cz


Stáhnout ppt "Albert Weis Albert Weis. HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec."

Podobné prezentace


Reklamy Google