Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stránky o Austrálii. kontakty Jméno: Veronika Věk: 16 let Zájmy: basket, hudba

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stránky o Austrálii. kontakty Jméno: Veronika Věk: 16 let Zájmy: basket, hudba"— Transkript prezentace:

1 Stránky o Austrálii

2 kontakty Jméno: Veronika Věk: 16 let Zájmy: basket, hudba E-mail: veronika.dv@seznam.cz

3 výstřední kontinent Každý světadíl je něčím neobvyklý a výjimečný. Nejmenší Austrálie se však odchyluje od standardu téměř ve všech směrech, a to až do krajností. Skoro nic tam není jako jinde ve světě – jako by patřila na jinou planetu nebo aspoň do jiného času.

4 podnebí Jak je všeobecně známo, v Austrálii, která leží na jižní polokouli, mají jednotlivé roční sezóny přesně opačný charakter než u nás. Poloha Austrálie z hlediska životních potřeb všech jejích obyvatel je značně nevýhodná. Vinu na tom má obratník Kozoroha, který protíná kontinent téměř v polovině. Tato rovnoběžná rovnoběžka, tedy 23 ° 27 ' jižní šířky a její severní protějšek, obratník Raka totiž vyznačují na všech kontinentech, jimiž procházejí pásma pouští a polopouští. Ty v této oblasti vznikají jako důsledek planetární cirkulace vzduchu. Obratník Kozoroha rozděluje Austrálii především klimaticky….

5 příroda a okolí Monolity na Mount Bulder Pohádkový národní park Uluru

6 fauna Ptakopysk a ježura Tasmánský čert a vakovlk Klokani Koaly Žraloci Krokodýli Pavouci Ptáci z dávných časů

7 flóra Zajímavé květy Austrálie Palma olejnatá

8 podobné stránky www.australie.wz.cz www.zemesveta.cz/articles.asp?idk=154&ida=1 29 http://www.geocities.com/klokanov/ www.adventura.cz/zajezdy/zajezd.asp?zaj=2419 http://www.volny.cz/pdpetru/australia/index.html cestovani.kamdata.com/html/australie1998.html http://www.mujweb.cz/www/petrasyrovatkova wikipedia.infostar.cz/a/au/australia.html


Stáhnout ppt "Stránky o Austrálii. kontakty Jméno: Veronika Věk: 16 let Zájmy: basket, hudba"

Podobné prezentace


Reklamy Google