Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Metodologie bakalářské a diplomové práce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Metodologie bakalářské a diplomové práce"— Transkript prezentace:

1 Metodologie bakalářské a diplomové práce
Blanka Chládková ICQ: tel.:

2 Kontaktní seminář Termín semináře: středa, 8.30 – 10.00 h
Konzultační hodiny: základě předchozí domluvy em Podklady k výuce budou, vzhledem k přechodu na IS, zasílány po každém semináři em.

3 FORMÁTY Spolupráce prostřednictvím sdílených google docs.
Bakalářský stupeň: Úvahy k tématům bakalářských prací: uvaha_prijmeni_RRMMDD Výzkumné záměry: VZ_prijmeni_RRMMDD Zadání diplomové práce: ZP_prijmeni_RRMMDD Magisterský stupeň Úvaha k zaměření producentského záměru: UP_prijmeni_RRMMDD Producentský záměr – strukturované zaměření: PRODU_prijmeni_RRMMDD

4 Bakalářská zkouška - Jevištní technologie
obhajoba bakalářské práce, obhajoba písemné dokumentace absolventského výkonu, který je specializován na světlo, zvuk či stavba. Dokumentace musí obsahovat teatrologický rozbor hry a inscenace, projekt inscenace, technickou specifikaci (k tomu slouží zařazení předmětu scénická dokumentace), státní zkouška (management, divadelní management, bezpečenostní předpisy a základy práva)

5 Bakalářská zkouška - Divadelní manažerství
obhajoba bakalářské práce, obhajoba absolventského výkonu/dokumentace výkonu, zkouška z managementu, zkouška z divadelního provozu, zkouška z práva.

6 Magisterská zkouška – Divadelní manažerství
obhajoba magisterské diplomové práce obhajoba absolventského výkonu prezentace projektu uměleckého managementu („producentský záměr“) plus následující rozprava s komisí ověřující znalosti a schopnosti jejich využití

7 Diplomová práce má prokázat:
jak student se seznámil s odbornou literaturou a že je schopen její aplikace, schopnost studenta samostatně zpracovat ucelenější problematiku, vědomosti, které student získal během studia, schopnost využívat vědomosti je při řešení úkolů v dané oblasti.

8 Student provádí výzkum (= vlastní pozorování), řeší aktuální problémy praxe či teorie svého oboru, studuje literaturu a další potřebné zdroje informací, prokazuje schopnost správně volit postup, vybírá vhodné metody a hodnotí získané informace.

9 Formální zadání diplomové práce
Vedoucí Konzultant Oponent Obsah budoucí práce, její cíl a soupis pramenů Termín odevzdání do IS

10 Absolventský výkon Vedoucí Oponent

11 Bakalářská práce a její vliv na přijímací řízení na magisterské studium
Přijímací řízení na magisterské studium probíhá v letním semestru třetího ročníku, tzn. v době, kdy bakalářské práce nejsou ještě odevzdány. Magisterské studium je vhodné plánovat v souvislosti s vyhledáním a řešením tématu bakalářské práce. Studenti oboru jevištní technologie

12 FOKUSACE... to nás čeká :D Téma  Předmět zkoumání Hypotéza
Cíl práce = řešení problému

13 KDO JAK PŘEMÝŠLÍ O TÉMATU
Studenti 4.DM Studenti 2.DM Studenti 2.JT Seznam zpracovaných prací ADM Knihovna JAMU

14 Jaké téma mne zajímá? 1. Jaká témata byla již zpracována a v jaké kvalitě? Kde to zjistím? 2. Co mne jako téma zajímá a proč? bakalářský stupeň zpracuje úvahu (2 strany, tj znaků) a sdílejte ji do magisterský stupeň nasdílí své výzkumné záměry „reloaded“ do Pokud přemýšlí o novém tématu, je možné zpracovat také úvahu (ale je to možná zbytečné?!)

15 příklad 2013/14


Stáhnout ppt "Metodologie bakalářské a diplomové práce"

Podobné prezentace


Reklamy Google