Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová"— Transkript prezentace:

1 Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová
Zdravotní ústav se sídlem v Plzni Účastníci: Studenti 1.ročníku ZDZ Katedry záchranářství a technických oborů FZS ZČU

2 Projekt Hrou proti AIDS je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS. Cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní znalosti o možnostech přenosu viru HIV, ostatních pohlavně přenosných infekcích, ochraně před nežádoucím těhotenstvím a přemýšlet o vlastních postojích a chování v možných rizikových situacích.

3 Stanoviště Život s AIDS - na tomto stanovišti jsou předány informace:
co je HIV jak se chovat k HIV pozitivnímu jak kvalitní může mít život

4 Stanoviště Cesty přenosu - informace o způsobu přenosu viru HIV, rizika nákazy při různých činnostech. Poučení , jak se co nejlépe chránit

5 Stanoviště Pantomima (sexualita řečí těla)
Účelem tohoto stanoviště je vyjádření pocitů a situací vztahujících se k lásce a partnerství bez možnosti využití verbální komunikace. Žáci dostanou lístečky s určitou činností a musí ji beze slov předvést, jednotlivě i ve dvojicích. Toto stanoviště přispívá k uvolnění atmosféry mezi soutěžícími.

6 Stanoviště Antikoncepce - žáci si losují z tašky jednotlivé druhy antikoncepce (spermicidní gel, perorální antikoncepci, nitroděložní tělísko,atd.) a účastníci se jich ptají, co o nich vědí, poté sami vysvětlí.

7 Stanoviště Kostka - zde si žáci hodí kostkou, na které jsou vyobrazeny úkoly. Např. „Nafukuj kondom, dokud nepraskne“.

8 Informace o projektu Celý projekt je koncipován formou soutěže.
Každý školní tým dostane kartičku, kde vyplní své vymyšlené jméno a na každém stanovišti je obodován. Bere se v úvahu jejich aktivita, znalosti a celkové chování. Po návštěvě všech stanovišť se sečtou body a nejlepší tým vyhrává bonboniéru, ale i ostatní týmy obdrží odměnu ve formě nějaké sladkosti.

9 Informace o projektu Žáci si tento projekt vždy velmi chválili.
Na místě jsou k dispozici letáčky, menstruační kalendáře a kondomy. Projekt se týká devátých tříd, prvních a druhých ročníků středních škol., tzn mládeže mezi 14 – 16 lety.

10 Vedoucí projektu Organizaci v Plzeňkém kraji zajišťuje MUDr. Fránová z oddělení vakcinace Zdravotního ústavu se sídlem v Plzni Nám všem se tato spolupráce tak líbila, že budeme pokračovat i v příštím roce.

11 Účastníci ze ZDZ1 Klára Hrachová (26.10.09, 18.11.09)
Veronika Křivánková ( ) Radomil Dvořák ( , ) Milan Kucharič ( ) Adéla Kroupová ( , ) Jan Kordík ( , )

12 Konání akce 26.10.2009: Masarykovo gymnázium
: SOŠ OUDD, Nerudova ul. : SOŠ Dopravní, Karlovarská 99

13 Katedra záchranářství a technických oborů
Zpracovala: Adéla Kroupová ZDZ1 Katedra záchranářství a technických oborů Fakulta zdravotnických studií Západočeská univerzita v Plzni


Stáhnout ppt "Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová"

Podobné prezentace


Reklamy Google