Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příroda naší republiky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příroda naší republiky"— Transkript prezentace:

1 Příroda naší republiky
Prezentace 3 Příroda naší republiky

2 Krajina české republiky je různorodá, a bohatá na rostlinné i živočišné druhy rozmístěných po celé republice podle přírodních podmínek. Česká republika se nachází v mírném podnebném pásu, a můžeme zde nalézt řeky, lesy listnaté, jehličnaté a pohoří. Dobře se zde daří i některým živočišným druhům a rostlinám…

3 Pohoří Na území České Republiky se nachází četná pohoří. V českých horách také pramení dva evropské veletoky Vltava a Labe. Nejvyšší pohoří jsou Krkonoše, dále Jeseníky, Českomoravská vrchovina, Beskydy, Lužické, Orlické, Jizerské hory a Šumava. Nejvyšší horou České republiky je s výškou 1602 metrů Sněžka.

4 Vodstvo Evropou prochází tzv. Evropské rozvodí. Každou ze tří částí ČR(Čechy, Morava,Slezsko) prochází jeden velký tok. Čechy protéká Labe, Moravou Morava a Slezskem Odra. Dvě řeky – Morava a Labe se vlévají do moří. Nachází se tu také četné vodní nádrže jako Lipno, Orlík a Vodní elektrárna Dlouhé Stráně, která je zabudována a splývá s krajinou. Kromě řek se v ČR také nachází 21 tisíc rybníků, převážně na Třeboňsku.

5 Flora a fauna Nejběžnější zvířecí druhy v ČR jsou zajíci, svišti, vydry, kuny, divoká prasata a vysoká zvěř. Na severovýchodě Moravy se velmi vzácně vyskytují vlci a medvěd hnědý. Přestože byly původní lesní porosty v České republice uměle nahrazeny především porostem smrkovým, stále zde nacházíme více než jednu třetinu lesů v původním složení. Pro Českou republiku je přirozený výskyt smíšených dubových, jedlových a smrkových lesů.

6 Prezentace 3 Tomáš Copek 1.B


Stáhnout ppt "Příroda naší republiky"

Podobné prezentace


Reklamy Google