Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup."— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín

2 Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup výuky čtení s porozuměním. Čtení s porozuměním je vhodné systematicky vyučovat od počátku 1. ročníku.

3 Vlastní slabikář Stanovili jsme: Cíle vycházející z klíčových kompetencí Metodu výuky čtení Způsob hodnocení

4 Cíle Rozvíjet čtenářské dovednosti podle individuálních potřeb a možností. Vyhledávat v textu potřebné informace. Pracovat samostatně podle vlastního pracovního tempa. Vyjádřit se k vlastní práci. Srovnávat vlastní výkony na základě vlastního pokroku. Využívat vědomosti a dovednosti získané v předchozí práci se slabikářem pro další činnost.

5 Metoda Výuka čtení vychází z analyticko- syntetické metody, do které jsou zařazeny prvky metody genetické – a to proto, aby způsob práce se slabikářem vyhovoval co možná největšímu počtu žáků s různými potřebami a požadavky.

6 Hodnocení Počátky autoevaluace žáka  Výstupní monitorovací arch učitele, zachycující úroveň konkrétních dovedností

7 Způsob práce se slabikářem

8 Související výukové texty pro 1. ročník

9 Navazující výukové materiály pro vyšší ročníky Předmětové výukové materiály Denní samostatná práce zadávaná pomocí plánů hodin E-learningové prověřování dosažených znalostí

10 Výukové materiály Vzniká soustava předmětových pracovních listů Vzniká speciální výukový materiál zaměřený na čtení s porozuměním

11 Plány hodin

12 Class server

13 Cíle do následujících let Realizace projektů, vycházejících z aktivního čtení s porozuměním a zkušeností načerpaných při práci s denními plány. Tvorba žákovských vzdělávacích manuálů, podle kterých se skupina žáků samostatně učí za asistence učitele a pravidelné kontroly e-learningového nástroje.

14 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup."

Podobné prezentace


Reklamy Google