Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto University Je rychlé tempo reálné konvergence důvodem pro váhání se zavedením eura? Projekt GAČR č. :402/06/1370 Stanislav Šaroch.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto University Je rychlé tempo reálné konvergence důvodem pro váhání se zavedením eura? Projekt GAČR č. :402/06/1370 Stanislav Šaroch."— Transkript prezentace:

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto University Je rychlé tempo reálné konvergence důvodem pro váhání se zavedením eura? Projekt GAČR č. :402/06/1370 Stanislav Šaroch

2 SIMPLY CLEVER 2 Jak správně měřit konvergenci? Jaké je tempo konvergence jednotlivých CEEC? Je tempo konvergence dlouhodobě udržitelné? Je hlavním důvodem odložení eura skutečná nevhodnost jeho zavedení nebo jen víra ve „slabost ostatních makropolitik“? Hrozí „přestřelení“ reálné konvergence spíše s eurem, nebo bez eura? ŠkodaAuto University

3 SIMPLY CLEVER 3 Fakta o růstu ŠkodaAuto University

4 SIMPLY CLEVER 4 ŠkodaAuto University

5 SIMPLY CLEVER 5 ŠkodaAuto University

6 SIMPLY CLEVER 6 ŠkodaAuto University

7 SIMPLY CLEVER 7 ŠkodaAuto University

8 SIMPLY CLEVER 8 ŠkodaAuto University

9 SIMPLY CLEVER 9 ŠkodaAuto University

10 SIMPLY CLEVER 10 ŠkodaAuto University

11 SIMPLY CLEVER 11 ŠkodaAuto University

12 SIMPLY CLEVER 12 Jak je to s udržitelností tempa konvergence? ŠkodaAuto University

13 SIMPLY CLEVER Jak vidíme výše, podobné míry nerovnováhy vykazují i některé země jižního křídla eurozóny. Je lepší být členem, nebo čekatelem? Společná měna nejspíš ovlivní způsob přerozdělování, kterým se bude řešit dočasný nesoulad nominální a reálné konvergence.

14 SIMPLY CLEVER Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto University Je rychlé tempo reálné konvergence důvodem pro váhání se zavedením eura? Projekt GAČR č. :402/06/1370 Stanislav Šaroch."

Podobné prezentace


Reklamy Google