Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Roční období.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Roční období."— Transkript prezentace:

1 Roční období

2 Jaro Jaro je jedno ze čtyř ročních období. Na jaře začínají kvést skoro všechny plodiny. Astronomické jaro začíná jarní rovnodenností (na severní polokouli zpravidla 20. března, a končí letním slunovratem (na severní polokouli zpravidla 21. června).

3 Léto Léto je další jedno ze čtyř ročních období. V létě se dělají různé sporty jako je ježdění na kole či na inline- bruslích, ve tropech se většinou chodí na koupaliště. V různých oborech je ale definováno různě. Astronomické léto začíná letním slunovratem 21. června a končí podzimní rovnodeností 21. března.

4 Podzim Podzim je další jedno z ročních období. Na podzim se většinou sklízí všechna úroda a pouštějí se draky. Astronomický podzim začíná podzimnírovnodenností – na severní polokouli kolem 23. září, na jižní kolem 21. března a končí zimním slunovratem – 21. prosince.

5 Zima Zima je poslední jedno z ročních období. V zimě se spíše dělají zimní sporty jako např.: lyžování, zimní bruslení a sáňkování. Astronomická zima začíná zimním slunovratem (na severní polokouli zpravidla připadá na 21. prosince a končí 21. března.


Stáhnout ppt "Roční období."

Podobné prezentace


Reklamy Google