Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EDC úloha k řešení č. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EDC úloha k řešení č. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN."— Transkript prezentace:

1 EDC úloha k řešení č. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Zadání: Do servisu bylo přivezeno vozidlo, u kterého nešlo nastartovat motor. Vozidlo je vybaveno palivovým systémem EDC s rotačním vstřikovacím čerpadlem. Vyberte z nabídky možnou příčinu a dále postupujte dle pokynů. nefunkční snímač polohy spojkového pedálu vadný elektromagnetický odpojovací ventil vadný elektropneumatický ventil recirkulace výfukových plynů

3 Vyberte vhodné měřidlo ampérmetr voltmetr osciloskop ohmmetr

4 COM + Klikněte na pin, na kterém budete měřit odpor. ohmmetr Elektrické schéma podle výukového panelu DEGENER 30 15

5 Zvolte na ohmmetru požadovaný rozsah: 20 mΩ 2 Ω 200 Ω 20 kΩ 2 MΩ

6 Vyberte polohu klíčku ve spínací skříňce: 0 1 2

7 Vyberte správnou hodnotu odporu: 0 Ω70,38 Ω10,29 Ω 503,7 Ω10,4 kΩ103 kΩ

8 COM + Klikněte na pin, na kterém budete měřit napětí. voltmetr Elektrické schéma podle výukového panelu DEGENER 30 15

9 Zvol na voltmetru vhodný rozsah měření 20 μV 2 mV 200 mV 20 V 2 kV

10 Vyberte polohu klíčku ve spínací skříňce: 0 1 2

11 Vyberte správnou měřenou hodnotu: 0 V 12,7 V 120 V 5,3 V 30,9 V 530 V

12 zpět k příčině závady zpět na výběr měřidla zpět k připojení ohmmetru zpět k rozsahu ohmmetru zpět ke spínací skříňce při měření ohmmetrem zpět hodnotám odporu zpět k připojení voltmetru zpět k rozsahu voltmetru zpět k hodnotám napětí zpět ke spínací skříňce při měření voltmetrem

13 SPRÁVNĚ! Měřil jsi ohmmetrem i voltmetrem?


Stáhnout ppt "EDC úloha k řešení č. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN."

Podobné prezentace


Reklamy Google