Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: IV/2 Řešení slovních úloh pomocí Pythagorovy věty Název: Matematika – 9.r, Řešení slovních úloh pomocí Pythagorovy věty. Anotace: Materiál obsahuje slovní úlohy,řešené pomocí Pythagorovy věty. Autor: Tamara Huková. Datum: 20.10.2011 Jazyk: čeština Ročník: IX. Předmět: Matematika Očekávaný výstup: Žáci dokážou určit neznámou stranu pomocí Pythagorovy věty. Klíčová slova: odvěsna,přepona. Druh učebního materiálu: Power Pointová prezentace. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Řešení slovních úloh pomocí Pythagorovy věty. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Vypočítejte délku ocelové vzpěry znázorněné na obrázku. Potřebné údaje jsou udány v milimetrech. Úloha č.1. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Vypočítejte spotřebu papíru na výrobu draka, který má tvar deltoidu. Potřebné údaje jsou dány u obrázku. Na přehyby se přidává 5% vypočítané spotřeby. Úloha č.2. AC=2dm BD=48cm B AC D provázek Líc draka Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Ve vzdálenosti 12km od přímé trati je dělo, kterým je možno střílet do vzdálenosti 20km. Jak dlouhá část trati je v dostřelu? Úloha č.3. DP=12km DA=DB=20km AB= ? km Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 http://www.vseumel.cz/image/20041022-stav_drak04.png http://www.dvedeti.cz/Fotografie/Zbozi/Original/PC062.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Zdroj:


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google