Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Buď jako ten oslík ! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův oslík spadl do jámy. Hlasitě naříkal, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Buď jako ten oslík ! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův oslík spadl do jámy. Hlasitě naříkal, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout."— Transkript prezentace:

1

2 Buď jako ten oslík ! Hudba z filmu Xanadu

3 Jednoho dne rolníkův oslík spadl do jámy. Hlasitě naříkal, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout ven.

4 Nakonec rolník rozhodl, že oslík je už starý, jáma hluboká a potřebovala by nějak zakrýt, a že vlastně nemá cenu tahat z ní oslíka ven.

5 Pozval tedy všechny sousedy, aby mu pomohli. Všichni si donesli lopaty a začali házet hlínu do díry. Oslík si všiml, co se děje, a dal se do naříkání. Ale za chvíli, k překvapení všech přítomných, ztichl.

6 P PP Po nějaké době se rolník podíval na dno jámy a užasl,co vidí: po každé lopatě se oslík otřásl, hlína spadla na dno a on postoupil o něco výše.

7 Brzy byli všichni překvapeni, jak se oslík dostal až na okraj jámy, přeskočil jej a dal se do klusu... Život už je takový, že na tebe pořád něco hází, celý vagón hlíny... Fígl, jak se dostat z jámy, spočívá v tom, že hlínu musíš střásat tak dlouho, až se dostaneš ven. Každý z našich problémů představuje jeden stupeň, který tě popostrčí směrem vzhůru.

8 Těš se ze života.... a otřásej se !


Stáhnout ppt "Buď jako ten oslík ! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův oslík spadl do jámy. Hlasitě naříkal, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout."

Podobné prezentace


Reklamy Google