Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají."— Transkript prezentace:

1 1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají s popularizací ATLASu (1P04LA212). JD v rámci projektu „Studenti“ v roce 2007 nečerpal žádné prostředky, všechny byly použity na zveřejňování výsledků, resp. na podporu cest jiných osob do CERN. 2007

2 2 Popularizace, materiály and all that: V mezích možností pokračuje ladění výukového materiálu, který je určen primárně učitelům a zainteresovaným studentům a který je průběžně zveřejňován na webové adrese http://ipnp00.troja.mff.cuni.cz/dolejsi/textbook/particle_textbook.htm Materiál je průběžně používán při vzdělávacích aktivitách (od středoškoláků přes VŠ a učitele po důchodce) a jeho tvorba bude v následujících letech pokračovat.

3 3

4 4 V roce 2005 byl přeložen plakát představující standardní model (se souhlasem CPEP), plakáty dotištěné v roce 2006 rozdáváme na popularizačních akcích učitelům a aktivním účastníkům.

5 5 V roce 2007 bylo do vzdělávacích akcí pro učitele zařazena „laboratorní práce“ s miniaturní mlžnou komorou – budí zájem.

6 6 Organizace resp. pomoc při cestách do CERN:

7 7

8

9 9 Středoškolské projekty byly docela komplexní, zde prezentace na Přehlídce popularizačních počinů ve fyzice požádané Českou fyzikální společností …

10 10 Standardní CERNská návštěva podle scénáře Visit Office je po dlouhé cestě do Ženevy poněkud zklamáním: Hodinová rutinní přednáška, návštěva experimentu často vede do haly LHCb s reliktem Delphi, oběd, nashledanou. Letos jsem tento problém řešil s Mickem Storrem a Jamesem Gilliesem, výsledek ve hvězdách … – Z projektu dále podpořena krátká cesta studenta MFF UK Martina Rybáře, nákup tiskárny a materiálu na popularizaci.

11 11 Nový druh akce – týdenní školení pro učitele – připravováno na březen 2008

12 12 Bilance za čtyři roky: desítky přednášek použitelné a používané materiály účast na akcích EPPOG několik exkurzí škol, Fykos … velká česká akce – Den CERNu 2004 pořady v médiích … středoškolští kantoři a studenti jsou systematicky infikováni informacemi o CERNu Jsme (je tu okruh lidí ochotných spolupracovat!) připraveni na spouštění LHC


Stáhnout ppt "1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají."

Podobné prezentace


Reklamy Google