Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Excel export a import dat. Import ze souboru.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Excel export a import dat. Import ze souboru."— Transkript prezentace:

1 Excel export a import dat. Import ze souboru.
IKT MS Office Excel export a import dat. Import ze souboru. Ing. Bohuslava Vitekerová

2 Anotace Materiál se zabývá se načtením dat z textového souboru do MS Excel a exportem dat z MS Excel Musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro samostatnou práci. Je možné jej poskytnou nepřítomným žákům. Autor Ing. Bohuslava Vitekerová(Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 26–41-M/01 Elektrotechni­ka 23-41-M/01 Strojírenství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Excel, export a import dat, datový soubor Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí Excelu

3 Načtení externích dat z textu
Existují dva způsoby importu dat z textového souboru pomocí aplikace Microsoft Excel: Můžeme otevřít textový soubor v aplikaci Excel nebo můžeme textový soubor importovat jako oblast externích dat. Pozn: Oblast externích dat je oblast dat načtená do sešitu, která však nepochází z aplikace Excel, nýbrž například z databáze nebo textového souboru. V aplikaci Excel můžete data formátovat nebo je použít ve výpočtech jako kterákoli jiná data.

4 Načtení externích dat z textu
Pro import dat se běžně používají dva formáty textových souborů: textové soubory s oddělovači (soubory ve formátu txt, ve kterých je každé pole textu odděleno tabulátorem, textové soubory s hodnotami oddělenými čárkami (soubory ve formátu CSV), ve kterých je každé pole textu oddělené čárkou.

5 Načtení externích dat z textu
Na kartě Data ve skupině Načíst externí data zadejte volbu Z textu. Otevře se okno Importovat textový soubor. Vyberte zdroj dat, odkud chcete data importovat. Průvodce importem vás provede při importu dat.

6 Načtení externích dat z textu
Výběr souboru k importu dat.

7 Průvodce importem textu 1/3
Výběr typu souboru.

8 Průvodce importem textu 2
Data jsou oddělena tabulátorem.

9 Průvodce importem textu 3
Výběr sloupců a nastavení formátu dat.

10 Dokončení importu Umístění importovaných dat.

11 Ukončení importu - vložení dat do listu Excelu
Data se vloží do listu Excelu.

12 export souboru Chcete-li exportovat data z Excelu do jiného souboru, použijte příkaz Uložit jako. Sešit aplikace Microsoft Excel můžete uložit v různých formátech souborů, např.: starší verze aplikace Excel, ve formátu textového souboru txt, v jiných formátech souborů, například PDF atd…

13 Výběr typu souboru při uložení

14 Procvičování učiva Jaké znáte dva způsoby importu dat do aplikace Excel? Otevřením textového souboru v aplikaci Excel (Soubor – Otevřít (Soubory typu: textové soubory)) nebo importováním textového souboru jako oblasti externích dat (Data – Načíst externí data - Z textu) Jaké dva formáty se běžně používají pro textové soubory? textové soubory s oddělovači (pole jsou oddělena tabulátorem) a textové soubory s hodnotami oddělenými čárkou Pro import dat se použije Průvodce importem textu. Kolik má částí? Tři.

15 Procvičování učiva Kam se umístí importovaná data po ukončení importu?
Podle našeho výběru - do existujícího listu nebo na nový list. Jaký příkaz použijete pro export dat z Excelu? Soubor – Uložit jako. Jaký typ souboru můžeme pro export dat vybrat? Například txt., pdf aj.


Stáhnout ppt "Excel export a import dat. Import ze souboru."

Podobné prezentace


Reklamy Google