Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČR (všeobecný přehled) VY_32_INOVACE_14 Sada 7 Člověk a jeho svět

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČR (všeobecný přehled) VY_32_INOVACE_14 Sada 7 Člověk a jeho svět"— Transkript prezentace:

1 ČR (všeobecný přehled) VY_32_INOVACE_14 Sada 7 Člověk a jeho svět
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi ČR (všeobecný přehled) VY_32_INOVACE_14 Sada 7 Člověk a jeho svět Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval: Mgr. Petřík Jan, Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: Předmět: zeměpis Ročník: 9. Využití materiálu: ČR (všeobecný přehled) Forma výuky: Forma výuky: prezentace v programu powerpoint, společný rozhovor, podrobnější metodika viz. poznámky u jednotlivých snímků, práce s mapou Pomůcky: počítač, dataprojektor, mapa

3 ČR (všeobecný přehled)
1. Černé jezero, Plešné jezero, Máchovo jezero, Laka, Prášilské jezero, Roklanské jezero. Máchovo jezero Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

4 ČR (všeobecný přehled)
2. Lipno, Nové Mlýny, Rozkoš, Slezská Harta, Bezdrev. Bezdrev. Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

5 ČR (všeobecný přehled)
3. Lipno, Orlík, Slapy, Kamýk, Štěchovice, Římov. Římov. Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

6 ČR (všeobecný přehled)
4. Jelen, srnka, muflon, sojka, datel, gepard, kuna. Gepard. Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

7 ČR (všeobecný přehled)
5. Sněžka, Čerchov, Klínovec, Plechý, Velký Javor, Praděd, Lysá hora. Velký Javor. Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

8 ČR (všeobecný přehled)
6. Praha, Ostrava, Karlovy Vary, Hradec Králové, České Budějovice, Plzeň. Ostrava. Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

9 ČR (všeobecný přehled)
6. Polabská nížina, Hornomoravský úval, Dyjskosvratecký úval, Dolnomoravský úval, Podunajská nížina. Podunajská nížina. Poznámky: Žáci se snaží z uvedených pojmů vybrat ten, který mezi danou skupinu nepatří.

10 Citace: Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/


Stáhnout ppt "ČR (všeobecný přehled) VY_32_INOVACE_14 Sada 7 Člověk a jeho svět"

Podobné prezentace


Reklamy Google