Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je."— Transkript prezentace:

1 1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je noc nám domovem.

2 2. Však po chvilince malé se vůkol nebes stan jak ke cti svého Krále rozžehne ze všech stran. Přec je to matný svit. Nám stačila by zcela ta hvězda jedna skvělá. Jen na věky ji mít!

3 3. Pak už jen zaleskne se ohně neb lampy jas a jeho zář se nese a chce potěšit nás. A tu nám dobře je, když oheň jasně plane. Ač v jiném spásu máme, přec nás zas zahřeje.

4 4. Potom i oheň zhasne, řeknem si: dobrou noc. Dík vzdáme za vše krásné, za Boží řád a moc. Slunce i každou z hvězd on v ochraně své chová a svému lidu znova vždy věrným světlem jest.


Stáhnout ppt "1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je."

Podobné prezentace


Reklamy Google