Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Comparative Adjectives From the following sentences, form new sentences based on the model. Vzor: Pavel není tak vysoký jako Václav. Václav je vyšší než.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Comparative Adjectives From the following sentences, form new sentences based on the model. Vzor: Pavel není tak vysoký jako Václav. Václav je vyšší než."— Transkript prezentace:

1 Comparative Adjectives From the following sentences, form new sentences based on the model. Vzor: Pavel není tak vysoký jako Václav. Václav je vyšší než Pavel a Pavel je nižší než Václav. *Taken from Lesson 12, pg. 154-155, ex. 3 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Comparative Adjectives 1. Povídka není tak dlouhá jako román.

3 Comparative Adjectives 1. Povídka není tak dlouhá jako román. Román je delší než povídka a povídka je kratší než román. 2. Nejsem tak starý jako vy.

4 Comparative Adjectives 1. Povídka není tak dlouhá jako román. Román je delší než povídka a povídka je kratší než román. 2. Nejsem tak starý jako vy. Vy jste starší než já a já jsem mladší než ty. 3. V dubnu není tak teplo jako v květnu.

5 Comparative Adjectives 3. V dubnu není tak teplo jako v květnu. V květnu je tepleji než v dubnu a v dubnu je chladněji než v květnu. 4. Miladina profesorka nemluví tak tiše jako Věřina.

6 Comparative Adjectives 3. V dubnu není tak teplo jako v květnu. V květnu je tepleji než v dubnu a v dubnu je chladněji než v květnu. 4. Miladina profesorka nemluví tak tiše jako Věřina. Věřina profesorka mluví tišeji než Miladina a Miladina profesorka mluví hlasitěji než Věřina. 5. Jemu se nedaří tak dobře jako tobě.

7 Comparative Adjectives 5. Jemu se nedaří tak dobře jako tobě. Tobě se daří lépe než jemu a jemu se daří hůře než tobě. 6. Tahle úloha není tak těžká jako tamta.

8 Comparative Adjectives 5. Jemu se nedaří tak dobře jako tobě. Tobě se daří lépe než jemu a jemu se daří hůře než tobě. 6. Tahle úloha není tak těžká jako tamta. Tamta úloha je těžší než tahle a tahle úloha je snadnější než tamta. 7. U nich není tak pěkně jako u nás.

9 Comparative Adjectives 7. U nich není tak pěkně jako u nás. U nás je pěkněji než u nich a u nich je ošklivěji než u nás. 8. Jeho zájmy nejsou tak široké jako bratrovy.

10 Comparative Adjectives 7. U nich není tak pěkně jako u nás. U nás je pěkněji než u nich a u nich je ošklivěji než u nás. 8. Jeho zájmy nejsou tak široké jako bratrovy. Bratrovy zájmy jsou širší než jeho zájmy a jeho zájmy jsou užší než bratrovy.


Stáhnout ppt "Comparative Adjectives From the following sentences, form new sentences based on the model. Vzor: Pavel není tak vysoký jako Václav. Václav je vyšší než."

Podobné prezentace


Reklamy Google