Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace."— Transkript prezentace:

1 Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Počítač Počítač (zkratka PC) - stroj na zpracování informací, který pracuje podle nějakého programu (vytvořil programátor). Počítač může pracovat samostatně nebo v tzv. počítačové síti (počítače jsou propojeny a mohou spolupracovat).

3 S počítačem pracují:  uživatelé (používají programy)  programátoři (tvůrci programů)  správci počítačového vybavení  výrobci a prodejci

4 Důležité pojmy:  HARDWARE  HARDWARE - „hárdvér“ - technické vybavení počítače (součástky)  SOFTWARE  SOFTWARE - „softvér“ - programové vybavení (programy)

5 Základní složení počítače:  počítač (centrální jednotka)  další zařízení připojené k počítači (periferie) – monitor, klávesnice, myš, tiskárna, reproduktory, …

6 Zdroje : Obr. 1 – [cit. 2011-26 -05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c1/Computer- aj_aj_ashton_01.svg/320px-Computer-aj_aj_ashton_01.svg.png


Stáhnout ppt "Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace."

Podobné prezentace


Reklamy Google