Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

- narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce 1932 - studium na Harvardu, kde získal.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "- narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce 1932 - studium na Harvardu, kde získal."— Transkript prezentace:

1

2

3 - narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce 1932 - studium na Harvardu, kde získal titul MA a PhD v psychologii - působnost na Harvardu jako učitel psychologie - roku 1937 založil sekci vztahů v průmyslu v Massachusetts v institutu technologií - roku 1947 prezidentem Antioch college v yellow sprinte v Ohiu - člen fakulty Sloon school of management - zemřel roku 1964

4

5 Teorie X a Y Člověk nerad pracuje a může-li se práci vyhnout, udělá to. Práce je nezbytná pro psychologický rozvoj člověka. Člověk se chce o svou práci zajímat a za správných okolností ho může bavit. Člověka je třeba přinutit nebo uplatit k tomu, aby vynaložil potřebné úsilí. Člověk se bude sám orientovat směrem k akceptovanému cíly. Člověk se raději nechá řídit, než aby přebíral odpovědnost, které se vyhýbá. Za správných okolností bude člověk vyhledávat a přebírat odpovědnost. Disciplína, kterou člověk nařídí sám sobě je efektivnější a může být i přísnější než ta, kterou mu nařídí někdo jiný. Člověk je motivován především penězi a starostí o vlastní bezpečí. Za správných okolností je člověk motivován touhou realizovat vlastní potenciál. Většina lidí má jen malé tvůrčí schopnosti, s výjimkou případů, kdy potřebují nějak obejít pravidla stanovená vedením. Tvůrčí schopnosti a vynalézavost jsou značně rozšířené a z velké části nevyužité.

6 Děkujeme za pozornost Douglas McGregor


Stáhnout ppt "- narozen roku 1906 v Michiganu - studium psychologie na College of the City of Detroit - první titul v roce 1932 - studium na Harvardu, kde získal."

Podobné prezentace


Reklamy Google