Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fotografie. O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fotografie. O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání."— Transkript prezentace:

1 Fotografie

2 O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání záznamu světla tak, jak jej odrážejí objekty, na světlocitlivé médium pomocí časově omezené expozice. Proces je uskutečněn mechanickými, chemickými nebo digitálními přístroji – fotoaparáty. Praktická lidská činnost, při které je tento proces uskutečňován se obvykle nazývá fotografování.

3 Základy fotografování zaostření rychlost závěrky clona ohnisková vzdálenost objektivu citlivost média expoziční pružnost použité fotografické filtry, nástavce a další doplňkové efekty podstata média samotného

4 Druhá nejstarší fotografie - 1826

5 Příklady fotografií by Christiane Slawik

6 České země V bývalém Československu bylo fotografování rozšířeným domácím koníčkem běžných lidí. Fotografické zboží se prodávalo v prodejnách Fotokino, které byly součástí drogerií; na žádané zboží se stávaly i 200-300metrové fronty. Západní zboží u nás bylo velmi drahé (nebylo výjimečné, že použitý starý fotoaparát stál několik měsíčních platů). V celé Praze byl jediný bazar s fotozbožím. Situace se změnila s uvolněním trhu po roce 1989.


Stáhnout ppt "Fotografie. O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání."

Podobné prezentace


Reklamy Google