Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hovězí maso Pečení na anglický způsob. Anglický rostbíf Suroviny: Roštěnec Sůl, pepř, olej, hladká mouka Vývar, worchester Postup přípravy: Roštěnec zbavíme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hovězí maso Pečení na anglický způsob. Anglický rostbíf Suroviny: Roštěnec Sůl, pepř, olej, hladká mouka Vývar, worchester Postup přípravy: Roštěnec zbavíme."— Transkript prezentace:

1 Hovězí maso Pečení na anglický způsob

2 Anglický rostbíf Suroviny: Roštěnec Sůl, pepř, olej, hladká mouka Vývar, worchester Postup přípravy: Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme.

3 Rostbíf – hovězí maso Pepřový rostbíf Anglický rostbíf

4 Zdroj RUNŠTUK, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. R-plus, Hradec Králové Obrazový materiál: Pepřový rostbíf – Anglický rostbíf html


Stáhnout ppt "Hovězí maso Pečení na anglický způsob. Anglický rostbíf Suroviny: Roštěnec Sůl, pepř, olej, hladká mouka Vývar, worchester Postup přípravy: Roštěnec zbavíme."

Podobné prezentace


Reklamy Google