Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název / číslo: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zpracoval: Mgr. Jana Vykoukalová Předmět: Přírodověda Název produktu: Fyzika – fyzikální pojem Délka a měření délky - Prezentace na interaktivní tabuli Číslo produktu: VY_32_INOVACE_05_99 Použito: 13.2.2014 Třída: 2. ročník – Praktická škola Anotace: V tomto digitálně učebním materiálu se žáci seznamují s pojmem – Fyzika – Délka a měření délky.

2 Fyzika. Délka a její měření. Ve Fyzice se učíme různé věci, které se dějí kolem nás, a my je ani nevnímáme. Třeba – jak se váží, jak se měří, proč hraje rádio atd.

3 DÉLKA. Základní jednotkou DÉLKY je jeden METR – m. Délku zjišťujeme měřením. K tomu potřebujeme různá měřidla.

4 DÉLKA. Měřit můžeme různé věci, ale i lidi. Ukážeme si některá měřidla a řekneme si, kdy se používají.

5 DÉLKA. Měřit můžeme například: Látku – Cokoli doma – Lidi -

6 DÉLKA. Měří se také různé vzdálenosti, ale na silnicích se měří na KILOMETRY.

7 Ve škole se také měříte, ale člověk neroste do výšky celý život. Víš kolik měříš??? Jak se v pohádkách jmenují malí lidé???? TRPASLÍCI.

8 Poslechni sihttp://www.youtube.co m/watch?v=cb-YFaE6LII písničku http://www.youtube.co m/watch?v=cb-YFaE6LIIhttp://www.youtube.co m/watch?v=cb-YFaE6LII

9 Zdroje: Zdroje: office.microsoft.com www.youtube.com http://www.youtube.com/watch?v=cb- YFaE6LII


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google