Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mezinárodní veličiny a jednotky. Základní veličiny a jejich jednotky VeličinaJednotka NázevZnačkaNázevZnačky Délka. dráha l (el), s metrm HmotnostmKilogramkg.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mezinárodní veličiny a jednotky. Základní veličiny a jejich jednotky VeličinaJednotka NázevZnačkaNázevZnačky Délka. dráha l (el), s metrm HmotnostmKilogramkg."— Transkript prezentace:

1 Mezinárodní veličiny a jednotky

2 Základní veličiny a jejich jednotky VeličinaJednotka NázevZnačkaNázevZnačky Délka. dráha l (el), s metrm HmotnostmKilogramkg ČastSekundas Elektrický proudIAmpérA Termodynamická teplota TKelvinK SvítivostJ (I)Kandelacd Látkové množstvíNMol

3 Odvozené veličiny a jejich jednotky VeličinaJednotka RychlostvMetr za sekundum/s Tíha, sílaG,FNewtonN Moment sílyMNewton metrNm TlakpPascalPa teplotatStupeň celsia°C Práce, energieW,EJouleJ VýkonPWattW Elektrické napětíUVoltV Elektrický odporROhmΩ PeriodaTSekundaS FrekvencefHertzHz


Stáhnout ppt "Mezinárodní veličiny a jednotky. Základní veličiny a jejich jednotky VeličinaJednotka NázevZnačkaNázevZnačky Délka. dráha l (el), s metrm HmotnostmKilogramkg."

Podobné prezentace


Reklamy Google