Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším."— Transkript prezentace:

1 Ivana Brabcová

2 ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším úkolem bylo zpracovávat regionální pověsti, tedy pověsti, které se váží k naše městu a nejbližšímu okolí, a z těchto pověstí vytvářet komiksy.

3 1.Úkol  Vyhledat, popř. napsat pověsti z regionu. 2.Úkol  Vytvořit projekt o svém městě a jeho okolí (Unsere Stadt).  Svým kamarádům z partnerské školy představit Hustopeče.  Unsere Stadt (CZ) Unsere Stadt (CZ) 3.Úkol  Zpracovat obrázkové seriály.  Vytvořit popisky v německém jazyce a umístit je na webové stránky školy.  Kreuzberg, Der Springbrunnen, Drei Steine auf Palava … Kreuzberg, Der Springbrunnen, Drei Steine auf Palava …

4 4.Úkol  Vytvořili jsme blog was-sagen-die-sagen.blog.cz, kde jsme ukazovali naši práci a psali si o tom, co jsme všechno dokázali a prožili.was-sagen-die-sagen.blog.cz  Vytvořili jsme také pomocí webcamery video jedné ze slovenských pověstí Geheimnis der Burgruine, pověst jsme se naučili a převyprávěli.Geheimnis der Burgruine 5.Úkol  Setkání v Hustopečích a 4 dny v Modre. (během této návštěvy jsme navštívili všechna místa, o kterých jsme psali v pověstech) 6.Úkol  Prezentace projektu, hodnocení.  Zažádali jsme o Certifikát kvality pro náš projekt.  Přihlásili jsme se do soutěže o Národní ceny eTwinning.

5 Základní škola Hustopeče, Nádražní 4, Česká republika Scuola Media Statale "Giannino Antona Traversi", Itálie Základná škola Ľudovíta Štúra, Modra, Slovensko Žaros vidurinė mokykla, Litva Gimnazjum nr 9, Polsko

6  Během školní roku 2006/2007 jsme společně napsali 5 příběhů na pokračování.  Příběhy se vždy odehrávaly v jedné ze zúčastněných zemí.  Každá země napsala 5-10 vět, potom následovala další, reagovala na to, co již bylo napsáno.  Začínala země, ve které se příběh odehrává a taky jej zakončovala.  Téma příběhu bylo libovolné.  V každém příběhu se měla objevit fakta o zúčastněných zemích (reálie).  Po vytvoření společných „storys“ každý tým zpracoval příběh odehrávající se v její zemi tak, jak bude chtít (video-, audio-, fotopříběh, obrázkový příběh, …).příběh  Během vytváření příběhů proběhly různé doprovodné aktivity.

7  vzájemné se představení na našem blogu www.5lander-5storys.blogspot.com  vytvoření miniprojektů o sobě a o naší zemi  vytvoření fotogalerie a představení naší školy, vyplnění dotazníku  hledání loga  zpívání Tiché noci, vánoční přání  internetový karneval  komunikace – chat a mailování na Twinspace  kreslení obrázků a fotografování k příběhům  Německo-anglicko-česko-slovensko-litevsko-polsko-italský slovník  vytváření aprílových videí  slavnostní ukončení projektu

8 http://www.learn-interactive.blogspot.com

9 Prostřednictvím vzájemné výměny interaktivních dokumentů se žáci 5. tříd seznamovali s partnery a jejich zemí. Stěžejním bodem spolupráce byla interaktivní tabule. Součástí projektu byly i další aktivity. Projekt trval jeden školní rok. Jazykem komunikace je angličtina.

10


Stáhnout ppt "Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším."

Podobné prezentace


Reklamy Google