Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 3. 12. 2012 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Podnikání (64-41-L/51) 2. ročník Název výukového materiálu: Vzhled stránky Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTPS2A1660NAV

2 VLASTNOSTI STRÁNKY Motto: Běžně se s tím nesetkáme, ale…

3 PŘÍKLADY z praxe Nastavení velikosti a orientace stránky Nastavení okrajů stránky Nastavení barvy stránky (nebo obrázku jako podkladu) Nastavení vodoznaku Nastavení oddílů stránky Tato nastavení se provádí na Rozložení stránky

4 Rozložení stránky Velikost Vybereme si ze seznamu nebo upřesníme v Další velikosti papíru Nastavení stránky – velikost JAK na to?

5 Na kartě Rozložení stránky je orientace stránky hned vedle Velikosti Nastavení stránky – orientace JAK na to?

6 Vybereme si z Posledního použitého nastavení Předdefinovaných hodnot Vlastního nastavení okrajů Nastavení stránky – okraje JAK na to?

7 Na kartě Rozložení stránky je také barva stránky Nastavení stránky – barva JAK na to?

8 V Barvě stránky jsou také Efekty výplně Můžeme volit mezi: Barevným přechodem Texturou Vzorkem Obrázkem zde mohou vzniknout komplikace s velikostí a poměrem stran Nastavení stránky – barva JAK na to?

9 Nastavení vodoznaku JAK na to?

10 Rozložení stránky – Konce stránky nebo oddílů Oddíly slouží k nastavení vlastností určité části textu Můžeme tam mít třeba jinou orientaci stránky, jiné záhlaví, nebo zápatí, jiné číslování stránek. Např. hlavní dokument a za ním přílohy (třeba s tabulkou na šířku) Nastavení oddílů JAK na to?

11 Pro lepší orientaci si zobrazíme celou stránku Zobrazení stránky JAK na to?

12 Barevný podklad

13 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Nastavení stránky příliš často neprovádíme Hodí se při změně Velikosti Okrajů Barvy stránky Samostatnou kapitolu tvoří nastavení Sloupců Oddílů

14 1) Nastav okraje stránky na tyto hodnoty: vlevo 2 cm, vpravo 3 cm, nahoře a dole 1 cm. 2) Na další stránce nastav další oddíl a v něm orientaci stránky na šířku a všechny okraje 2,5 cm. 3) V dalším oddíle nastav velikost papíru na A5, orientace na šířku. 4) Nastav barvu stránky na barevný přechod z bílé do modré – svisle dolů. 5) Vytvoř nový dokument, nastav v pozadí obrázek prazsky_hrad, Nadpis bude uprostřed a krátký článek bude pojednávat o Praze. 6) Výsledek práce ulož pod názvem nastaveni_stranky a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

15 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010. NAVRÁTIL, Pavel. Obrázek Prahy. 2012.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google