Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijímací řízení na SŠ -žáci si podávají 2 přihlášky -pro tento školní rok je předepsán nový tiskopis přihlášky, uchazeč zde uvádí obě vybrané střední.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijímací řízení na SŠ -žáci si podávají 2 přihlášky -pro tento školní rok je předepsán nový tiskopis přihlášky, uchazeč zde uvádí obě vybrané střední."— Transkript prezentace:

1 Přijímací řízení na SŠ -žáci si podávají 2 přihlášky -pro tento školní rok je předepsán nový tiskopis přihlášky, uchazeč zde uvádí obě vybrané střední školy v pořadí svého zájmu -přijímací řízení proběhne v tzv. jednotném pilotním ověřování, ke kterému se státní SŠ hlásily do konce října -seznam přihlášených SŠ je na www. cermat.cz -pokud jsou obě vybrané školy v pilotním ověřování, žák koná pouze jedny přijímací zkoušky

2 - přijímací řízení se koná 15. dubna 2015 - výsledky sdělí v pořadí první škola druhé - přihlášky tiskne výchovná poradkyně bez poplatku - přihlášky zasílají rodiče na SŠ do 15. 3. - mnoho SŠ koná přípravné kurzy k přijímačkám, - informace najdete na www. stránkách SŠ - kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna tamtéž

3 Přihlášku je nutné podepsat a poté potvrdit lékařem, je-li to vyžadováno (viz Atlas školství). Do přihlášky není nutné dopsat termín přijímací zkoušky pokud je škola v pilotním ověřování. V opačném případě je nutné termín zjistit a dopsat.

4 Zpráva o přijetí Je-li žák přijat, písemné vyrozumění mu nebude zasíláno. Je-li žák nepřijat, bude písemně vyrozuměn i s důvodem nepřijetí. Pokud je žák nepřijat pro nadměrný počet uchazečů, může podat odvolání. ODVOLÁNÍ

5 Není-li přijat na žádnou školu: - čeká na termín druhého kola - zjistí volná místa (telefonicky na SŠ) - může si podat za poplatek více než 2 přihlášky.

6 Zápisový lístek Přijatý uchazeč o studium musí zápisový lístek uplatnit na ŠŠ do 10 pracovních dnů od zveřejnění výsledků přijímacího řízení. Zápisový lístek nelze vzít zpět s výjimkou úspěšného odvolání na druhé škole.


Stáhnout ppt "Přijímací řízení na SŠ -žáci si podávají 2 přihlášky -pro tento školní rok je předepsán nový tiskopis přihlášky, uchazeč zde uvádí obě vybrané střední."

Podobné prezentace


Reklamy Google