Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14"— Transkript prezentace:

1 Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Srí Lanka Srí Lanka nebo Šrí Lanka, oficiálně Srílanská demokratická socialistická republika, je ostrovní stát v jihovýchodní Asii, nacházející se v blízkosti Indického poloostrova na ostrově Cejlon, což byl také do roku 1972 oficiální název státu. Od Indie je ostrov oddělen úžinou Palk, přes niž se táhne řetěz korálových útesů zvaný Adamův most, na východě se nachází Bengálský záliv a na jihu Indický oceán. Největším městem je Kolombo (též Colombo). Hlavním městem je odnedávna Šrí Džajavardanapura Kotte (Sri Jayawardenapura, nebo také jen Kotte), přesto však většina státních institucí sídlí dosud v Kolombu. Mezi další významná města patří Dehivala, Moratuva, Kandy, Jápanéa Trinkunámalé.

4 Poloha - mapa

5 Provincie Srí Lanky

6 Srí Lanka v obrazech

7 Otázky a úkoly : Kde leží Srí Lanka a jakou má rozlohu?
Která plodina se zde pěstuje? 3. Vyhledej vše, co můžeš, o osobnosti spisovatele A.C. Clarke? 4. Jakým jazykem je hovoří a jaká náboženství jsou na Srí Lance?

8 Zdroje : Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14"

Podobné prezentace


Reklamy Google