Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 VYTVOŘENÍ A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 VYTVOŘENÍ A."— Transkript prezentace:

1 Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 VYTVOŘENÍ A PILOTNÍ OVĚŘENÍ SYSTÉMU ŠKOLENÍ V OBECNÝCH A ODBORNÝCH KOMPETENCÍCH DOBROVOLNÍKŮ PŘI AKCÍCH PRO VEŘEJNOST METODIKA ZAPOJENÍ HENDIKEPOVANÝCH http://palestradobrovolnik.webnode.cz/

2 Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 Specifika organizace sportovních akcí pro hendikepované - vozíčkáři Každý člověk, který je na vozíku, je především a hlavně ČLOVĚK. Přistupujme k nim primárně jako k ostatním „zdravým“ lidem. Postižení je až to poslední. Obsah: Specifika hendikepu - vozíčkář Komplikace spojené s postižením Komunikace s člověkem na vozíku Manipulace s vozíkem Zvládání krizových situací Vozíčkář v roli dobrovolníka Vozíčkář v roli závodníka Vozíčkář v roli diváka

3 Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 Překonávání schodů nahoru je lepší provádět ve dvou lidech, vozíkem nejedeme zadními koly ke schodům, jeden asistent (zkušený) uchopí vozík za ručky a nakloní ho na sebe (dozadu), druhý pouze přidržuje vozík za rám vepředu, asistent nahoře tahá vozík po velkých kolech po schodech vzhůru, asistent stojící dole přitlačuje vozík k následujícímu schodu a lehce vzhůru (nezvedat), vozík musí být neustále nakloněný dozadu (směrem na schody)! vozík nezvedejte do vzduchu, je to zbytečně fyzicky náročné a méně bezpečné, dbejte i na vlastní bezpečnost, pohyb provádějte co nejergonomičtěji s pokrčenými koleny a rovnými zády.


Stáhnout ppt "Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 VYTVOŘENÍ A."

Podobné prezentace


Reklamy Google