Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Future Perfective Verbs Rewrite the following sentences, changing all verbs to the future perfective. Vzor: Karel volá matce. Karel zavolá matce. *Taken.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Future Perfective Verbs Rewrite the following sentences, changing all verbs to the future perfective. Vzor: Karel volá matce. Karel zavolá matce. *Taken."— Transkript prezentace:

1 Future Perfective Verbs Rewrite the following sentences, changing all verbs to the future perfective. Vzor: Karel volá matce. Karel zavolá matce. *Taken from Lesson 8, pg. 99, ex. 2 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Future Perfective Verbs 1. Kdy to dostáváte?

3 Future Perfective Verbs 1.Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů.

4 Future Perfective Verbs 1.Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů. Použijou prý všech vašich nápadů. 3. Četl o tom totiž v novinách.

5 Future Perfective Verbs 1.Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů. Použijou prý všech vašich nápadů. 3. Četl o tom totiž v novinách. Přečte o tom totiž v novinách. 4. Jenže co se stalo na severu?

6 Future Perfective Verbs 4. Jenže co se stalo na severu? Jenže co se stane na severu? 5. Nechápou moje myšlenky.

7 Future Perfective Verbs 4. Jenže co se stalo na severu? Jenže co se stane na severu? 5. Nechápou moje myšlenky. Nepochopí moje myšlenky. 6. Posíláme tě pro pivo, dobře?

8 Future Perfective Verbs 4. Jenže co se stalo na severu? Jenže co se stane na severu? 5. Nechápou moje myšlenky. Nepochopí moje myšlenky. 6. Posíláme tě pro pivo, dobře? Pošleme tě pro pivo, dobře? 7. Proto vám to ukazuju.

9 Future Perfective Verbs 7. Proto vám to ukazuju. Proto vám to ukážu. 8. Stal se velkým básníkem.

10 Future Perfective Verbs 7. Proto vám to ukazuju. Proto vám to ukážu. 8. Stal se velkým básníkem. Stane se velkým básníkem.


Stáhnout ppt "Future Perfective Verbs Rewrite the following sentences, changing all verbs to the future perfective. Vzor: Karel volá matce. Karel zavolá matce. *Taken."

Podobné prezentace


Reklamy Google