Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu."— Transkript prezentace:

1 THE BEATLES

2 The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu Členové: Členové: John LennonJohn Lennon (zpěv, doprovodná kytara) John Lennon Paul McCartneyPaul McCartney (zpěv, basová kytara) Paul McCartney George HarrisonGeorge Harrison (sólová kytara, zpěv) George Harrison Ringo StarrRingo Starr (bicí, příležitostně zpěv) Ringo Starr Patří mezi nejúspěšnější a kritiky nejuznávanější kapely v historii populární hudby. Patří mezi nejúspěšnější a kritiky nejuznávanější kapely v historii populární hudby. Manažer: Brian Epstein Manažer: Brian EpsteinBrian EpsteinBrian Epstein Producent: George Martin Producent: George MartinGeorge MartinGeorge Martin

3 Historie vzniku skupiny R.1957 založil John Lennon během své docházky do gymnázia v Liverpoolu skifflovou skupinu The Quarrymen. 6.července téhož roku se Lennon a The Quarrymen setkali na wooltonské zahradní slavnosti u kostela Sv. Petra s Paulem McCartneyem. R.1957 založil John Lennon během své docházky do gymnázia v Liverpoolu skifflovou skupinu The Quarrymen. 6.července téhož roku se Lennon a The Quarrymen setkali na wooltonské zahradní slavnosti u kostela Sv. Petra s Paulem McCartneyem.1957 R. 1958 přibyl George Harrison R. 1958 přibyl George Harrison R. 1960 skupina poprve vyrazila do zahraničí – hraje v německém Hamburku jako doprovodná kapela zpěváka Johnnyho Gentla, hrají v nočních klubech, koncertují střídavě v Hanburhu a Liverpoolu R. 1960 skupina poprve vyrazila do zahraničí – hraje v německém Hamburku jako doprovodná kapela zpěváka Johnnyho Gentla, hrají v nočních klubech, koncertují střídavě v Hanburhu a Liverpoolu

4 R. 1961 mění image – nové účesy, jednotný styl oblékání)Bílá košile, oblek) R. 1961 mění image – nové účesy, jednotný styl oblékání)Bílá košile, oblek) roku 1962 Beatles potřetí a naposledy odjíždějí do Hamburku a působí ve Star Clubu. V září se vracejí zpět do Británie, loučí se s Petem Bestem a na post bubeníka přichází Ringo Starr roku 1962 Beatles potřetí a naposledy odjíždějí do Hamburku a působí ve Star Clubu. V září se vracejí zpět do Británie, loučí se s Petem Bestem a na post bubeníka přichází Ringo Starr1962 HamburkuBritánieRingo Starr1962 HamburkuBritánieRingo Starr

5 Začátek popularity Hudeb. Vydavatelství Polydor v Německu vydává My Bonnie – první známý hit Hudeb. Vydavatelství Polydor v Německu vydává My Bonnie – první známý hit Během dovolené v Paříži John a Paul mění sestřih, který později vejde ve známost jako "Beatle účes" nebo "mop top" Během dovolené v Paříži John a Paul mění sestřih, který později vejde ve známost jako "Beatle účes" nebo "mop top" R.1961 Brian Epstein poprvé slyšel Beatles na návštěvě v Cavern klubu. R.1961 Brian Epstein poprvé slyšel Beatles na návštěvě v Cavern klubu.

6 1962 - Kapela nahrává demosnímek patnácti písní 1962 - Kapela nahrává demosnímek patnácti písní Beatles podepisují smlouvu s manažerem Brianem Epsteinem. Beatles podepisují smlouvu s manažerem Brianem Epsteinem. 18. srpna se k Beatles přidává Ringo Starr. Kapela hraje první koncert v sestavě John, Paul, George a Ringo 18. srpna se k Beatles přidává Ringo Starr. Kapela hraje první koncert v sestavě John, Paul, George a Ringo 5. října 1962 v Británii vychází první singl Beatles Love Me Do. 5. října 1962 v Británii vychází první singl Beatles Love Me Do. 1963 Beatles vyjíždějí na své první britské turné jako předkapela šestnáctileté Helen Shapirové. 1963 Beatles vyjíždějí na své první britské turné jako předkapela šestnáctileté Helen Shapirové. Za pouhých devět hodin je natočeno jejich první album Please Please Me. Za pouhých devět hodin je natočeno jejich první album Please Please Me.

7 BEATLEMANIE R. 1963 To co následovalo lze označit jediným slovem: "BEATLEMANIE„ - Ječící zástupy dívek, první místa žebříčků, rekordní prodeje (2,5 milionu prodaných desek za rok). R. 1963 To co následovalo lze označit jediným slovem: "BEATLEMANIE„ - Ječící zástupy dívek, první místa žebříčků, rekordní prodeje (2,5 milionu prodaných desek za rok). v roce 1964 a odjeli na první turné do USA( na letišti je vítaly 3000 fanoušků) v roce 1964 a odjeli na první turné do USA( na letišti je vítaly 3000 fanoušků) Popularita Beatles se od tohoto roku již nedala zastavit.Sama britská královna je ocenila řádem Britského impéria. Popularita Beatles se od tohoto roku již nedala zastavit.Sama britská královna je ocenila řádem Britského impéria.


Stáhnout ppt "THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu."

Podobné prezentace


Reklamy Google