Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky."— Transkript prezentace:

1 Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti žáků středních škol Předmět: Český jazyk a literatura Název materiálu: Výuková prezentace „Dialog x monolog“ Autor: Markéta Němcová Ověřeno ve výuce dne: 11.4.2014, číslo hodiny 58 Třída:2.D., 2.K./počet dětí 6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám

2 Dialog X Monolog Dialog (řecky dialogos, od slovesa dialegomai) = rozvažovat, rozmlouvat. Dialog (řecky dialogos, od slovesa dialegomai) = rozvažovat, rozmlouvat. Rozhovor dvou nebo více osob, který může vést k nalezení společného stanoviska. Dialogy jsou spontánní a nepředvídatelné. Rozhovor dvou nebo více osob, který může vést k nalezení společného stanoviska. Dialogy jsou spontánní a nepředvídatelné. U rozhovoru více jak dvou osob se používá termín polylog. U rozhovoru více jak dvou osob se používá termín polylog. Dialog může znamenat také „rozhovor“ fiktivní, psaný, a tedy literární formu, např. v divadle nebo v románu. Dialog může znamenat také „rozhovor“ fiktivní, psaný, a tedy literární formu, např. v divadle nebo v románu.

3 Dialog X Monolog Protikladem dialogu je monolog (z řec. monos jeden). Protikladem dialogu je monolog (z řec. monos jeden).monolog Odlišnost dialogu a monologu je v míře připravenosti. Odlišnost dialogu a monologu je v míře připravenosti. Ve sféře monologů převládají dopředu připravené projevy, s výjimkou improvizovaných monologů. Ve sféře monologů převládají dopředu připravené projevy, s výjimkou improvizovaných monologů.

4 Úkoly :  Připravte si krátký, reprezentativní monolog.  Demonstrujte dialog a využívejte k tomu všech získaných vědomostí v oblasti komunikace.  Realizujte ve třídě společnou vzájemnou komunikaci – téma: vzájemné vztahy, odpovědnost, blízká budoucnost.

5 Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dialog http://cs.wikipedia.org/wiki/Dialog http://cs.wikipedia.org/wiki/Dialog Vlastní příprava na vyučování Vlastní příprava na vyučování


Stáhnout ppt "Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky."

Podobné prezentace


Reklamy Google