Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I8- 02. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I8- 02. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I8- 02

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 8. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Co je MS Excel ? Microsoft Excel je tabulkový procesor od firmy Microsoft pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Už od roku1993 má dominantní postavení na trhu. Dnes se prodává hlavně jako součást kancelářského balíku Microsoft Office.tabulkový procesorMicrosoftoperační systémMicrosoft WindowspočítačeMacintosh1993kancelářského balíkuMicrosoft Office

4 V PC jej najdeme v sadě MS Office pod ikonou

5 Základní zobrazení dokumentu MS Excel

6 Pomocí MS Excel lze vytvářet tabulky, jednoduché grafy a s využitím vzorců také provádět různé výpočty. Má mnohostranné použití.

7 Otázky a úkoly : 1.Vysvětli pojem tabulkový editor. 2.Jaký tabulkový editor nalezneme v sadě Microsoft Office ?

8 Zdroje obrázků : http://cdn.itproportal.com/photos/excel-icon_original.jpg Obrázek na snímku č.5 v této prezentaci byl vytvořen nástrojem snímek obrazovky ze sady MS Office – pořídil autor prezentace


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I8- 02. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive."

Podobné prezentace


Reklamy Google