Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové."— Transkript prezentace:

1 1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové

2 Další vzdělávání Občanské vzdělávání k evropanství k zdravému živ.stylu …… Zájmové vzdělávání umělecké disciplíny vzdělávání seniorů …… Další profesní vzdělávání Normativní školení odborná způsobilost vzdělávání určené právní normou …….. Rekvalifikační vzděl. změna kvalifikace rozšíření kvalif. motivační kurzy …….. Kvalifikační vzděl. zvyšování kvalif. udržování kvalifik. zaškolení zaučení ……

3 Podíl dospělé populace na DV (2004)

4 Poskytovatelé DV vzdělávací instituce (veřejné i soukromé), subjekty, které mají vzdělávání jen jako jednu z ekonomických činností – obecně prospěšné společnosti, občanská sdružení, neziskové organizace, podnikatelské samosprávy (hospodářské komory), soukromé firmy.

5 Situace v oblasti DV Systém dalšího vzdělávání je obtížně analyzovatelný (z důvodu neexistence dostatečně podrobných statistických dat). V ČR dosud nebyl nastaven celkový rámec dalšího vzdělávání, který by podporoval vyšší participaci obyvatel na dalším vzdělávání, umožnil transparentní hodnocení výstupů takovéhoto vzdělávacího procesu.

6 Univerzita a další vzdělávání Poskytovatel dalšího vzdělávaní IDV U3V Příjemce dalšího vzdělávání AJ ECDL E-learning Metodologie DV - předmět odborného zájmu GAČR 6RP EU

7 Cíl Informační a metodologick é centrum DPV Metodick á pomoc lektorům DPV hlavně v oblasti e-learningu Port á l pro podporu Rady pro rozvoj lidských zdrojů KHK Analýza nabídky DPV v kraji Analýza poptávky po DPV v kraji Aktuální infomace o nabídce DPV Rozšířit nabídku DV

8 Využité příležitosti SROP Projekt IDV – rekonstrukce prostor po bývalé závodní kuchyni a jídelně pro potřeby IDV UHK (rozpočet 16,5 mil. Kč.) ESF Projekt MODEL (Rozpočet 1,5 mil Kč) Projekt PROFESE: Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v KHK (Rozpočet 1,5 mil Kč.)

9 Podzim 2005

10 Září 2006

11 Projekt PROFESE Globální cíl projektu Zvýšit dostupnost a kvalitu informací v oblastech nabídky a poptávky po DPV v KHK. Rozpočet projektu: 5 068 628 Kč Doba realizace: 1.9.2006 – 30.6.2008 Partneři projektu: Národní vzdělávací fond Praha Regionální hospodářská komora severovýchodních Čech Hradec Králové

12 Specifické cíle projektu Analýza nabídky DPV a rozvojového potenciálu organizací poskytujících DPV. Analýza poptávky po DPV a prognóza trendu dalšího vývoje. Vytvořeni metodiky pro vyhledávání a distribuci aktuálních informací o dalším profesním vzdělávání, pro slaďování potřeb na straně nabídky a poptávky na území Královéhradeckého kraje.

13 Aktivity Inventarizace a analýza dostupných databází a informačních zdrojů o DPV, Výběr a proškolení tazatelů pro terénní šetření. Hlavní výzkumnou metodou bude v případě mapování nabídky a poptávky po DPV strukturovaný rozhovor Šetření na úřadech práce a analýza získaných dat.

14 Výstupy Zpracovaná analýza Dopručení vyplývající z analýzy Webový portál pro DPV, který bude soustřeďovat a uveřejňovat aktuální informace z oblasti DPV Databáze poskytovatelů DPV, která bude rovněž volně přístupná na webovém portálu pro DPV.

15 15 Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci


Stáhnout ppt "1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové."

Podobné prezentace


Reklamy Google