Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán."— Transkript prezentace:

1 Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán

2 Cíle a metodika zpracování
Cílem příspěvku je objasnění filosofie modelu Balanced Scorecard. Metodika zpracování vychází ze systémově analytického přístupu. Autor příspěvku doplňuje a rozšiřuje původní koncept, který interpretuje jako “metodiku systémově provázané formulace a implementace strategie, která představuje otevřený stavebnicový koncept”

3 Model Balanced Scorecard R. S. Kaplan a D. P. Norton (1996). Upraveno.

4 Klíčové manažerské procesy modelu Balanced Scorecard

5 Pragmatické implikace modelu Balanced Scorecard
1. Převedení poslání a strategické vize do strategie, 2. komunikace strategie v rámci celého podniku, 3. sladění cílů jednotlivých oddělení a osobních cílů s podnikovou strategií, 4. propojení strategických záměrů se strategickými cíli a ročními rozpočty, 5. identifikace a sladění strategických iniciativ, 6. systematické provádění periodických revizí strategie, 7. získání strategické zpětné vazby pro přesnější formulaci strategie.

6 Diskuse Efektivní implementace modelu evropského zemědělství v podmínkách ČR je závislá na současné úrovni a dalším zlepšování strategického řízení podnikatelských subjektů agribusinessu. Autor příspěvku vysvětluje filosofii modelu Balanced Scorecard, který se může v této souvislosti stát významným metodologickým nástrojem.


Stáhnout ppt "Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán."

Podobné prezentace


Reklamy Google