Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let 1745-63. V letech 1766-74 byl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let 1745-63. V letech 1766-74 byl."— Transkript prezentace:

1 Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let V letech byl přestavěn a rozšířen o zahradní průčelí a zámeckou kapli. Vlastní zámek je čtyřkřídlý, kolem nádvoří jsou arkády na pilířích. Za zámkem je zámecký park zřízený kolem roku V přízemí je zámecká kaple svatého Michaela. V současné době je tato stavba v rekonstrukci.

2

3 Průčelí barokního zámku Bečváry

4 Kruhové vikýřové okno Zámecké nádvoří

5 Generál Ernest Gideon von Laudon
generál Laudon oblíbený generál rakouské armády patřil mezi nejschopnější vojevůdce účastnil se i bitvy u Kolína Za své služby : dostal zámek Bečváry darem od rakouské císařovny Marie Terezie v Bečvárech často přebýval zámek přestavěl vytvořil z něj stavitelský skvost

6 Generál Laudon jede skrz vesnici …..
Generál Laudon byl velice populární i dnes často zpíváme písničku : „Generál Laudon jede skrz vesnici, Generál Laudon jede skrz ves ‚ Jede skrz vesnici má novou čepici Generál Laudon jede skrz ves „ Z této doby pochází i rčení : „Himllaudon donnerweter“ Laudon žil v letech 1717 – 1790 Zemřel v Novém Jičíně

7 KONEC PREZENTACE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Stáhnout ppt "Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let 1745-63. V letech 1766-74 byl."

Podobné prezentace


Reklamy Google