Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí"— Transkript prezentace:

1

2 Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí
Rozmanitost přírody

3 Šablona ICT2-2-36 PRV RP Růst a vývoj živočichů
Anotace: Výuková prezentace o růstu a vývoji živočichů na příkladu kočky domácí. Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: Popíše a roztřídí některé přírodniny podle nápadných určujících znaků. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova :rozmanitost přírody, kočka domácí, samec, samice, mládě, růst, vývoj Druh učebního materiálu :prezentace, pracovní listy Druh interaktivity: Aktivita/výklad Cílová skupina :Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň, první období Typická věková skupina 7-9 let Celková velikost – 241kB-soubor ppt.

4 Měli jsme doma kočku Mínu a kocoura Mikiho
Měli jsme doma kočku Mínu a kocoura Mikiho. Na jaře se Míně narodila koťata. Byla malá, slepá a nemohoucí. Živila se sáním mateřského mléka od kočky Míny, která se o ně velice pečlivě starala. Koťata rostla a byla stále větší. Byla roztomilá, hravá a všichni jsme s potěšením sledovali, jak je Mína učí poznávat okolí a lovit. Postupně se koťata měnila z mláďat v dospělé kočky a kocoury. Kočky, to jsou samice a kocouři samci. Dvě kočičky a jednoho kocourka jsme rozdali známým. Nechali jsme si jen jednoho kocoura, abychom příští jaro neměli mnoho koťat. Babička vyprávěla:

5 Určitě znáš odpovědi na tyto otázky
Jak říkáme samici kočky domácí?... Jak říkáme samci kočky domácí?... Jak říkáme mláďatům kočky domácí?... Kdo rodí mláďata – samice nebo samec?.. Jak kočka pečuje o mláďata?...

6 Kočky, psi, zajíci a mnoho jiných živočichů rodí mláďata a tak se rozmnožují. Mláďata postupně rostou a vyvíjejí se v dospělého živočicha, v samce nebo samici.

7 Zdroje: KVASNIČKOVÁ, Danuše a Jiří FRONĚK. Prvouka pro 3. ročník základní školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1993, 64 s. ISBN Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Kočka domácí [online]. c2013 [citováno ]. Dostupný z WWW: <


Stáhnout ppt "Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí"

Podobné prezentace


Reklamy Google