Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

7 divů světa Eva Kaniová I.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "7 divů světa Eva Kaniová I.A."— Transkript prezentace:

1 7 divů světa Eva Kaniová I.A

2 Egyptské pyramidy Egyptské pyramidy jsou prvním a do dneška jediným dochovaným divem starověkého světa. Za první div světa se považují jenom pyramidy v Gíze nedaleko Káhiry. Je to jediný ze sedmi divů světa, který se dochoval do současnosti.

3 Visuté zahrady Semiramidiny
Zahrady Semiramidiny (také označovány jako Visuté zahrady babylónské) jsou jedním ze sedmi divů světa. Podle pověsti byly vybudovány pro královnu Semiramis na terasách paláce Nabukadnezara II kolem roku 600 př. n. l.

4 Feidiův Zeus v Olympii Diova socha v Olympii byla 12 m vysoká, nádherná socha, kterou v roce 433 př. n. l. vytvořil řecký sochař Feidiás Socha byla vyrobena ze slonoviny, vlasy a šaty byly ze zlata. Trůn byl zdoben zlatem, ebenem, slonovinou a drahokamy.

5 Artemidin chrám v Efesu
Chrám známý též jako Artemision byl vybudován kolem roku 550 př. n. l. ve městě Efesos na pobřeží Malé Asie. Půdorys chrámu měl rozměry 115 x 55 metrů. Chrám podpíralo celkem 125 sloupů, z nichž každý byl 18 metrů vysoký.

6 Mauzoleum v Halikarnassu
Mauzoleum v Halikarnassu (dnešní město Bodrum v Turecku) byla monumentální hrobka, kterou dal postavit král Mausolos II. Stavba byla ve své době považována za natolik krásnou, že byla zařazena mezi sedm divů světa.

7 Rhódský kolos Rhódský kolos byla socha řeckého boha Helia u přístavu na řeckém ostrově Rhodos. Socha byla vyrobena z bronzu a byla vysoká podle některých zpráv asi 37 m. Byla zničena při zemětřesení v roce 226 př. n. l.

8 Maják na ostrově Faru Maják na Ostrově Faru se nacházel v Egyptě u města Alexandrie. Maják se zvedal do výšky 134 m a lodě ho mohly vidět z moře na vzdálenost až 56km (35 mil). Byl vybudován ve 3 století př.n.l. a zničen ve 14 st. při zemětřesení.


Stáhnout ppt "7 divů světa Eva Kaniová I.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google